Novinari iz Tuzle i Sarajeva danas u Novom Pazaru primili vakcinu protiv koronavirusa

 Zahvaljujući lokalnim vlastima, ZZJZ Novi Pazar i odobrenju nadležnih državnih organa nastavljena je vakcinacija novinara iz bratske nam Bosne i Hercegovine.

U Novi Pazar danas je na vakcinaciju došlo oko 70 novinara iz nekoliko medijskih kuća i grupacija  iz Bosne i Herzegovine. Iako je put bio dalek, kažu da su jedva čekali da dođu i vakcinišu se jer u njihovoj zemlji vakcina nema. Zahvalni su lokalnoj vlasti Novog Pazara  koja im je omugućila imunizaciju a zadovoljni su i besprekornom organizacijom  kao i dočekom u naš grad.

Producentkinja Amra Ekmečić na O kanalu iz Sarajeva danas je bila jedna od 70 novinara koji su došli u Novi Pazar da primi vakcinu. Ona je u izjavi za našu televiziju iznela sve pohvale na račun lokalne samouprave i svih koji su organizovali njihovu imunizaciju. “Na žalost vakcinacija u našoj zemlji nije moguća pa smo zato pomoć potražili od vas upravo i Novi Pazar nam je izašao u susret tako da smo mi danas ovde upravo zbog mogućnosti da se vakcinišemo”, kazala je ona.

“Ovo je meni za svaku pohvalu. Zaista vrhunska organizacija. Od momenta prijave do čina vakcinacije čekao sam nekih petnaestak minuta samo. Želim da zaista zahvalim Gradu Novom Pazaru, vašem kompletnom zdravstvenom sistemu kao i vama kolegama iz RTV Novi Pazar, jer smo mi danas ovde bili u mogućnosti da se vakcinišemo uz vašu srdačnu pomoć”,  kazao je novinar  televizije Al Jazeera iz Sarajeva Harun Kačić.

Direktor ZZJZ Novi Pazar danas je bio deo radne ekipe na vakcinalnom punktu u Domu omladine i kaže da je vakcinacija, kako sarajevskih novinara tako i naših građana koji su danas došli da se vakcinišu, protekla u najboljem redu.  Za 21  dan novinari iz BiH doći će u Novi Pazar da prime drugu dozu vakcine a prema podacima dr Spahića do sada je vakcinisano i revakcinisano njih preko 500 uzimajući u obzir i novinare TV Sarajeva koji su sa kompletnom imunizacijom završili pre manje od mesec dana.

Da podsetimo, do sada je u Novom Pazaru vakcinisano preko 100 novinara iz TV Sarajevo a naš grad se na ovaj način zahvalio Tuzli i Sarajevu koji su nam u junu i julu prošle godine, kada je bila teška situacija sa koronavirusom, pritekli u pomoć sa svojim lekarima.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO