Novinari iz Bosne i Hercegovine se vakcinisali u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Bratski grad Sarajevo je jedan od gradova koji je Novom Pazaru prošle godine, usled pandemije pritekao u pomoć. Danas je grupa novinara iz Bosne i Hercegovine odlučna da se vakciniše protiv virusa Kovid 19, posetila naš grad.

„Drago nam je što barem delimično možemo da uzvratimo dobročinstvo. Hvala im što su baš nama ukazali poverenje“, rekao je dorektor Zavoda za javno zdravlje, dr Šefadil Spahić ovom prilikom, ističući da su svi gosti primili prvu dozu Fajzer vakcine.

„Obezbeđena je za sve koji se vakcinišu i doza za revakcinaciju. Svi prolaze ustaljenu proceduru, koja podrazumeva ispunjavanje formulara, odnosno saglasnosti, nakon čega sledi lekarski pregled. Po aplikovanju vakcine treba sačekati petnaestak minuta, čime je postupak vakcinacije završen“, rekao je dr Spahić.

Sa novinarima iz Bosne i Hercegovine razgovarala je predsednica Skupštine grada Novog Pazara, dr Anela Halilović Šemsović.
Nije ništa čudno da Novopazarci pokazuju solidarnost i humanost na delu. Tradicionalno negujemo te vrednosti i ovo je jedan od načina da kažemo hvala što su nam ljudi iz Bosne i Hercegovine pružili pomoć kada nam je ona bila potrebna. Emotivna nit između Sandžaka i Bosne i Hercegovine je nešto što nas veže, što dokazujemo i danas. Pozivam ovom prilikom i sve naše sugrađane da se vakcinišu, kako bi svako od nas vratio svoj život“, istakla je predsednica Skupštine, naglašavajući da je vakcinacija jedini način da društvo i cela planeta izađu iz začaranog kruga u kome se trenutno nalaze.

„Odlukom da se vakcinišemo štitimo ne samo svoje zdravlje, već i zdravlje drugih. Ako vakcinisanjem pomažemo sebi ali i zdavstvenim radnicima, privredi, čitavoj zajednici i zašto da to ne učinimo“, poručila je predsednica novopazarske Skupštine dr Anela Halilović Šemsović.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO