Novi uslovi za rad socio – humanitarnih organizacija

NOVI PAZAR – Savez gluvih i nagluvih Novi Pazar ima punu podršku lokalne samouprave. Grad se pobrinuo da Savez nakon rekonstrukcije unutrašnjosti objekta u kome borave korisnici, dobije potpuno nove prostorije. Uslovi su sada, prema rečima članova udruženja, više nego dobri, što je izuzetno važno jer salu pored ove, po potrebi koristi još 5 organizacija. Da su uslovi potpuno novi uverili su se tokom posete Savezu gluvih i nagluvih gradonačelnik Nihat Biševac i predstavnica Skupštine Grada Novog Pazara Anela Šemsović. Prema njihovim rečima, udruženja fokusirana na podršku osobama sa invaliditetom zaslužuju punu podršku lokalne zajednice.

“Zaista bih pohvalio aktivnosti svih organizacija, čiji dobar rad je, kako je rekao, poznat u celoj Republici. Prostorije su rekonstruisane na njihovu inicijativu. Iz budžeta smo za socio – humanitarne aktivnosti izdvojili 39 miliona dinara i ovaj iznos se iz godine u godinu uvećava, u želji da udruženjima pomognemo u obavljanju ozbiljnog, izuzetno humanog ali i odgovornog posla. Važno nam je da realizuju svoje aktivnosti i ispune planove i programe na osnovu kojih i dodeljujemo sredstva”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da značajna podrška dolazi i sa republičkog nivoa.

“Ta dodatna sredstva usmeravao ka pružanju konkretnih usluga u oblasti socijalne zaštite. U 2020. je realizovano sedam različitih usluga, osmišljenih da lica sa invaliditetom žive lakše i kvalitetnije”, poručio je gradonačelnik Biševac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO