Naslovna Featured Istaknuto Novi uređaji za lečenje i dijagnostiku u Bolnici i Domu zdravlja Novi...

Novi uređaji za lečenje i dijagnostiku u Bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar

novi-uredjaji-za-lecenje-i-dijagnostiku-u-bolnici-i-domu-zdravlja-novi-pazar

NOVI PAZAR – Zdravstvene ustanove u Novom Pazaru dobile su dva važna aparata za intervneciju kod kamena u bešici i dijagnostiku kod problema sa čulom sluha. Sredstva je obezbedilo ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Oba uređaja znatno će olakšati rad novopazarskim lekarima.

Bolnica u Novom Pazaru dobila je aparat za razbijanje kamena u mokraćnoj bešici. Vrednost donacije je million dinara, a građani koji su imali potrebu za ovom medicinskom uslugom i zbog toga odlazili u Beograd i Kragujevac sada će sve moći da završe u Novom Pazaru.

“Prošle godine smo dobili uređaj za razbijanje kamena u mokraćnim kanalima do bubrega. Tako smo sada zaokružili jednu proceduru. Pacijeti su do sada morali u Kragujevac ili Beograd, uglavnom na VMA, ili smo u krajnjem slučaju radili operativni zahvat što je za pacijenta i teže i komplikovanije, a i duži je postoperativni oporavak“, kaže urolog dr Nebojiša Filipović.

Osobe koje imaju problema sa sluhom od danas će sve preglede moći da obave u novopazarskom Dom zdravlja. Zahvaljujući donaciji resornog ministarstva stepen oštećenja sluha i određivanje slušnih aparata vršiće se u savremeno opremljenoj audiološkoj kabini.

“U ovoj kabini, koju smo dobili, postoji ventilacija pa se pacijent prijatnije oseća. Urađena je jako dobra izolacija, a što je najvažnije aparat je bolji”, objasnila je defektolog – surdoaudiolog Snežana Milanović.

Ministarstvo je tokom protekle godine Novom Pazaru poslalo brojne neophodne uređaje, a i u narednom period ovde očekuju aparate koji će olakšati i dijagnostiku i lečenje

Exit mobile version