Naslovna Sport Fudbal Novi šef stručnog štaba Plavih je Milorad Kosanović

Novi šef stručnog štaba Plavih je Milorad Kosanović

Milorad Kosanović je rođen je 4. januara 1951. godine u Banovcima (Jugoslavija).

U fudbalu je radio kao direktor i trener. Završio je Višu trenersku školu, a počeo je da radi kao pomoćni trener u drugoligašu Novom Sadu 1985. godine. Potom je četiri godine bio poslovni direktor, a potom i direktor Vojvodine, koja je 1989. godine postala prvak Jugoslavije. Zatim je bio tehnički direktor Novosađana, pa šef stručnog štaba Vojvodine (1992-1995).

Dve godine je bio selektor Malte, nepune dve sezone je radio u Crvenoj zvezdi u prvom mandatu, dok se u drugom na klupi našeg kluba zadržao tek nekoliko meseci.

Velike uspehe je ostvario radeći u Kini, gde je sa Dalijenom tri puta bio prvak najmnogoljudnije zemlje na svetu (2000, 2001, 2002), dva puta je trijumfovao u Kupu Kine i tri puta u Superkupu. Kao selektor provincije Lenion, trijumfovao je na Kineskoj olimpijadi (2001). Pre Dalijena, u Kini je vodio Vuhan, a posle Šanksi.

Kratko vreme, Kosanović je bio selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, ali je smenjen posle žestokih kritika Dejana Savićevića da nepravdano nije zvao nijednog mladog igrača iz Crne Gore.

Kosanović je bio odbrambeni igrač, a igrao je za Borovo, Proleter, Vojvodinu, OFK Kikindu i Novi Sad, gde je završio igračku karijeru. Internacionalac je bio u švedskom Malmeu (državni prvak 1973), dok je sa Vojvodinom osvojio Srednjoevropski kup.

Exit mobile version