NOVI RASISTIČKI NAPAD U FRANCUSKOJ: Dve muslimanke izbodene ispod Ajfelovog tornja

PARIZ – Francuska policija uhapsila je dve žene osumnjičene da su napale dve muslimanke ispod Ajfelovog tornja i da su tom prilikom uzvikivale “prljavi Arapi” i druge uvrede na rasističkoj osnovi.

Prema pisanju britanskog Dejli mejla, do sukoba je došlo u nedelju uveče nakon rasprave oko pasa koje su šetale osumnjičene, a usled tenzija nastalih u Francuskoj nakon brutalnog ubistva profesora istorije kome je odsečena glava, jer je na času prikazivao karikature proroka Muhameda.

Jedna od napadnutih muslimanki, alžirskog porekla, rekla je da je izbodena nožem po ruci, glavi i rebrima, kada je upozorila dve žene da stave psa na povodac.

Zbog toga je napadnuta, a ubodena je šest puta, probijeno joj je plućno krilo, dok je druga završila na operaciji zbog povreda ruku.

Parisko tužilaštvo opisalo je dve osumnjičene, koje su u pritvoru pod optužbama za pokušaj ubistva, kao “belkinje evropskog izgleda”.

Jedna od napadnutih žena imala je pokriveno lice, iako je još uvek nejasno je li to bilo iz verskih razloga ili zbog pandemije kovida-19.

Napadnutim muslimankama u pomoć su priskočila dva radnika lokalnih trgovina, koji su zadržali jednu od napadačica do dolaska policije, a druga žena uhapsena je kasnije.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO