Naslovna Featured Istaknuto NOVI PAZAR: Završna konferencija projekta “Re!ntegracija”

NOVI PAZAR: Završna konferencija projekta “Re!ntegracija”

novi-pazar:-zavrsna-konferencija-projekta-“re!ntegracija”

NOVI PAZAR – U foajeu Kulturnog centra Novi Pazar održana je završna konferencija i predstavljanje rezultata projekta „Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

Predstavljeni su rezultati dvogodišnjeg projekta koji je implementiran na teritoriji grada Novog Pazara i opština Sjenica i Tutin uz izložbu radova dece kao i obraćanje visokog zvaničnika ambasade Savezne Republike Nemačke – gospodina Kristijana Šulca.

Tokom konferencije prisutni su imali prilike da čuju utiske dece i mladih koji su pohađali radionice, kao i korisnika koji su podržani ovim projektom kroz podelu opreme za samozapošljavanje.

Postignuti rezultati su više od 900 radionica za preko 1.900 dece i mladih, podeljeno je 98 grantova u vidu mašina i opreme za samozapošljavanje i organizovano 270 biznis obuka i 50 obuka za prekvalifikaciju u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Projekat je bio usmeren kako na jačanje povratničke populacije tako i na podršku lokalnih samouprava te je time grad Novi Pazar podržan u donošenju Lokalnog akcionog plana o socijalnoj zaštiti, opština Sjenica je podržana u razvoju usluge „Savetovalište za decu i roditelje“, a zajedno sa opštinom Tutin projektni tim je radio na Strategiji socijalne zaštite i Akcionom planu razvoja socijalnih usluga.

Odlična saradnja svih partnera na ovom projektu doprinela je poboljšanju uslova života za korisnike iz povratničke populacije, ali i ostale građane.

Projekat su realizovali ASB Serbia i IDC u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet – Sandžak , uz podršku Grada Novog Pazara, opštine Tutin i opštine Sjenica, a finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) u okviru programa Engagement Global.

indeksonline.rs

Exit mobile version