Naslovna Featured Istaknuto NOVI PAZAR: Završeno skupštinsko zasedanje, evo koje su odluke donete

NOVI PAZAR: Završeno skupštinsko zasedanje, evo koje su odluke donete

novi-pazar:-zavrseno-skupstinsko-zasedanje,-evo-koje-su-odluke-donete

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su danas odluku o kreditnom zaduženju, umanjenom od ranije planiranog, a iz kojih će sredstva biti upotrebljena za realizaciju kapitalnih projekata. Značajna sredstva biće uložena za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, asfaltiranje i izgradnju puteva.

Usvojena je i odluka kojom se definišu principi i načini rada komunalne milicije u Novom Pazaru, te komunalnom uređenju, koja je prethodno razmatrana sa članovima Saveta za stambeno komunalne delatnosti.

Usluge gradske Toplane i grejanja građani u Novom Pazaru ubuduće će plaćati prema novom cenovniku. Sa druge strane, tvrde nadležni u JKP ”Gradska toplana” od ove sezone moći će da računaju na kontinuirano i kvalitetno grejanje.

Skupština je odlučila da se ubuduće naplačuje i usluga JKP ”Gradska čistoća” koja se odnosi na odvoženje kabastog otpada.

Poslanici lokalnog parlamenta razmatrali su i pitanje stanja vodotokova u Novom Pazaru, te pitanje kvaliteta vazduha i zemljišta i merama koje se preduzimaju za njihovo očuvanje.

Članica Gradskog veća Milica Mančić govoreći o izlivanju mazuta u reku Rašku kazala je da izveštaj koji je predočen odbornicima sadrži i izveštaj Odeljenja za inspekcijske poslove o postupanju u tom slučaju, kao i izjavu direktora JKP ”Gradska toplana”. Ona je podsetila da je postupak u toku pred nadležnim organima, i istakla da će o epilogu istog biti upoznata Skupština i javnost. Ukazala je na brojne aktivnosti i projekte koji se realizuju u cilju povećanja kvaliteta vazduha, i naglasila da će izgradnja postrojenja za prečišćavanje i preradu vode značiti trajno rešenje problema.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da se grad izuzetno ogovorno odnosi prema pitanju zaštite životne sredine.

Odbornici su usvojili predlog SDA Sandžaka o formiranju stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom. U tom cilju biće formiran tim koji će po pitanju realizacije tražiti smernice i neophodnu saglasnot od Ministarstva zdravlja , s obzirom da rešavanje ovog pitanja nije u ingerencijama lokalne samouprave, koja će rečeno je pružiti svu moguću pomoć i podršku.

”Grad će obezbediti finansijska sredstva. Svima nam znači da olkašamo lečenje osobama osobama sa invaliditetom. Mi smo i budžetom predvideli i opredelili značajna sredstva za pomoć osobama sa invaliditetom. Rešenje da zajednički rešimo problem, formiramo tim od predstavnika svih odborničkih grupa je ispravno” kazao je gradonačelnik Biševac.

Odlukom odbornika za VD direktora Muzeja ”Ras”imenovan je diplomirani pedagog i dugogodišnji novinar, Elmir Habibović.

Bivši funkcioner SPP-a Admir Muratović najavio je povratak na političku scenu i samostalno delovanje u lokalnom parlamentu.

Senada Kalić

Exit mobile version