Novi Pazar: Za unapređenje saobraćajne policije 10,5 miliona dinara

U gradsku kasu, ove godine trebalo bi da se slije 30 miliona dinara od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.

Nešto više od trećine namenjeno je za opremanje saobraćajne policije u ovom gradu. Kroz tri projekta ta služba će dobiti opremu vrednu više od 10,5 miliona dinara.

Tek je raspisan tender za kupovinu motocikla „Suzuki V STROM 650XT“. Može i drugi tip, ali da karakteristike budu slične ili identične tom modelu.

Motocikl treba da ima zapreminu 645 kubika, najmanje 70 konjskih snaga, šestostepeni mehanički menjač, rezervoar od 20 litara i da na 100 kilometara troši 4-5 litara goriva. Vrednost ove nabavke je 1,2 miliona dinara.

Najvrednije ovogodišnje ulaganje u bezbednost saobraćaja je postavljanje kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja u naseljima Mur (magistralni pravac Novi Pazar – Ribariće) i Selakovac (magistralni put prema Tutinu i Sjenici). Predsednik Gradskog saveta za bezbednost u saobraćaju Mirsad Jusufović kaže da je, za ovaj projekat, izrada projektne dokumentacije u toku i da će za njegovu realizaciju biti izdvojeno 9 miliona dinara.

Iz gradskog budžeta biće izdvojeno i 250 hiljada dinara za kupovinu testova na drogu. Pre dve godine, lokalna samouprava je saobraćajnoj policiji donirala aparat za detekciju psihoaktivnih supstanci kod vozača, vredan milion dinara. Do tada novopazarski saobraćajci su taj uređaj pozajmiljavi od kolega iz Čačka.

Od ukupno prikupljenih sredstava od naplaćenih saobraćajnih prekršaja,koja stižu u gradski budžet, dve trećine biće uložene u drugu saobraćajnu infrastrukturu.

Izvor: Danas

Foto: Senko Župljanin

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO