Novi Pazar za nove poslove

U Novom Pazaru počinje realizacija projekta „Novi Pazar za nove poslove“.  Reč je o trećoj fazi  programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji finansiraju Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ sa 100 hiljada i Grad Novi Pazar sa 10 hiljada evra.

„Projekat ima za cilj da doprinese ukupnom povećanju zapošljivosti i zapošljavanja teže zapošljivih kategorija, posebno povratnika po sporazumu o readmisiji, Roma, kao i drugih teže zapošljivih kategorija u skladu sa relevantnim nacionalnim i lokalnim strategijama i planovima“, kaže koordinator projekta Fevzija Murić.

Nosilac projekta je Grad Novi Pazar, dok su partneri na projektu Regionalna razvojna agencija Sandžaka – SEDA, MHD ,,Merhamet-Sandžak’’ i Inicijativa za razvoj i saradnju – IDC. U implementaciju projekta su uključene i druge relevantne organizacije.

„Grant za otpočinjanje sopstvenog posla dobiće 15 korisnika, a isto toliko njih počeće da radi kod poznatog poslodavaca uz subvenciju za otvaranje novog radnog mesta“, ističe samo neke od rezultata projekta Murić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenjuje da je ovaj projekat veoma važan i podseća da je Novi Pazar među retkim gradovima gde se realizuje i treća faza projekta.

„Ovaj projekat pospešuje zapošljavanje teže zapošljivih kategorija, pre svega, mladih ispod 30 godina, povratnika…  Pored ovog direktnog zapošljavanja imamo i dokvalifikaciju i prekvalifikaciju  onih koji traže posao i zahvaljujući tome  će sada  lakše postići svoj cilj“, ističe Biševac.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO