NOVI PAZAR: Volonteri pomažu u izgradnji “tople veze” u Opštoj bolnici

Baner

NOVI PAZAR – Volonteri Novog Pazara nastavljaju da pomažu novopazarskoj Opštoj bolnici. U toku je spremanje za najavljeni novi talas korona virusa, koji će ukoliko se desi ova zdravstvena institucija dočekati spremno. Kako bi radovi na izgradnji “tople veze” između ortopedije i Internog odeljenja bili što pre gotovi radnicima su se pridružili I volonteri.

“Mi volonteri koji imamo iskustva što se tiče drugog talasa COVIDA 19 koji je vladao našim gradom, samim tim smo tada našim nesebičnim zalaganjem uspeli u velikoj meri da smanjimo epidemiološku sliku u Opštoj bolnici Novi Pazar. Ovde smo da pomognemo u ostavrivanju tople veze između ortopedije i internog odeljenja, koja nam je potrebna između ta dva objekta kako pacijente ne bi više prevozili spoljnim putem i kako bi se instalirao dovod centralnog kiseonika i bili sigurni da će sve funkcionisati na jednom većem nivou.

Mi smo sada u fazi premeštanja stvari sa jednog odeljenja na drugo, jer znamo da bi ova Topla veza olakšala život svih pacijenata i idemo na tome da se što pre realizuje. Opšta bolnica Novi Pazar je zdravstvena ustanova regionalnog karaktera kojoj gravitira oko 200.000 stanovnika i mi ćemo biti na usluzi svim sugrađanima. Naglašavam, mi volonteri smo ono što jesmo, naporno, iskreno radimo i radimo ono što volimo”, rekao je ispred volontera Elvis Koničanin.

Oni su pozvali sve mlade ljude da volontiraju, jer je to način da se uradi neka dobrobit u svojoj lokalnoj zajednici.

Ova organizacija, koja je odnedavno i registrovana kao nevladina organizacija u APR-u pod nazivom “Volonteri 020”okuplja veliki broj mladih ljudi, spremnih da u svakom trenutku pruže svoju pomoć situacijama gde je ona potrebna.

indeksonline.rs/rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO