NOVI PAZAR – Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić izjavio je danas da je u tom gradu do sada vakcinisano 57.990 gradjana, od kojih je 25.371 primio obe doze vakcine protiv korona virusa.

Spahić je za radio Sto plus naveo da je do sada prvih doza vakcina ukupno dato 27.362, a da se u poslednjih nedelju dana dnevno po prvi put vakciniše oko 100 osoba.

“Oko 100 gradjana dnevno traži prvu dozu vakcine protiv korona virusa u poslednjih sedam dana, drugu dozu prima oko 50 osoba, a najveća zainteresovanost trenuto vlada za buster dozu kojom se dnevno vakciniše oko 120 osoba. Do sada je dato ukupno 5.257 trećih doza vakcine”, rekao je on.

Spahić je dodao da je do porasta broja vakcinisanih došlo u septembru kada je registrovan i najveći broj novozaraženih.

“U septembru je registrovano 1.075 novozaraženih i tada je prvu dozu primila 3.681 osoba, a u oktobru je vakcinisano 1.726 gradjana. Smrtni ishodi osoba koji su bili vakcinisani drugom i trećom dozom, nisu zabeleženi”, istakao je on.

Spahić je naveo da procent vakcinisanih u gradu oko 35 odsto, a za postizanje kolektivnog imuniteta potrebno je vakcinisati više od 60 odsto gradjana.

indeksonline.rs/Beta