NOVI PAZAR: Usvojen nacrt budžeta, podrška deci sa malignim i retkim bolestima

NOVI PAZAR – Na trideset drugoj redovnoj sednici Gradskog veća Novog Pazara u svojen je Nacrt Odluke o budžetiu za narednu godinu. Prema rečima člana Veća Nikole Milenkovića, budžet za narednu godinu biće znatno uvećan u odnosu na 2021. I projektovan je na više od narednu godinu projektovan je na nešto više od 3,5 milijardi dinara.

“Važno je istaći da je budžet kreiran na realnim osnovama i da smo se, tradicionalno, rukovodili potrebama građana. U 2022. godini, izuzetno je važno, neće biti kreditnih zaduženja”, kazao je Milenković.

Na današnjem zasedanju usvojen je niz drugih važnih odluka, kao i nacrt Plana održivog razvoja grada Novog Pazara, za period 2021- 2030.

“U pitanju je strateški dokument, sačinjen iz 17 modula. Plan razvoja će se na prvoj nardnoj sednici naći pred odbornicima Skupštine grada, a važno je istaći da je konačna verzija strateški važnog dokumenta danas predstavljena Veću, nakon održane javne rasprave, i mogućnosti građana da daju svoje predloge i sugestije na sadržaj i kvalitet Plana”, kazala je članica Gradskog veća Pemba Džanković.

Gradsko veće usvojilo je nacrte odluka na planove i programe rada javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Pazar.

Usvojen je i predlog Zaključka o dodeli finansijskih sredstava deci sa malignim i retkim oboljenjima, za Novu 2022. godinu.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO