Naslovna Sandžak Novi Pazar Novi Pazar : Uručeni ugovori za stručnu praksu

Novi Pazar : Uručeni ugovori za stručnu praksu

Danas je u Multimedijalnom centru organizovanao uručivanje ugovora učesnicima Javnog poziva Nacionalne službe za zapošljavanje u okviru Programa stručne prakse. Ovaj program koristiće ove godine 162 nezaposlena lica. Deo Programa finansiran je zajedničkim sredstvima Grada Novog Pazara i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program podrazumeva sticanje praktičnih znanja i veština za rad u struci, bez zasnivanja radnog odnosa. Stručna praksa traje 6 meseci i namenjena je nezaposlenima sa srednjim, višim i visokim obrazovanjem. Tokom trajanja stručne prakse Nacionalna služba za zapošljavanje korisnicima isplaćuje na ime novčane pomoći i troškova prevoza  sredstva od 12.000 do 16.000 dinara u zavisnosti od stručne spreme.

 Ove godine NSZ je iz svojih sredstva obezbedila stručnu praksu za 102 kandidata iz Filijale Novi Pazar. Međutim, saradnjom sa lokalnom samoupravom, zajedničkim sredstvima finansiraće se još 60 nezaposlenih lica.

 Grad Novi Pazar je za dodatnih 60 lica iz ovog programa udružio sredstva sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u iznosu od 4 miliona dinara koliko je uložila i druga strana, rekao nam je gradonačelnik Nihat Biševac.

Današnjim uručivanjem ugovora za stručnu praksu zadovoljni su i korisnici i poslodavci.

Posle šest meseci stručne prakse poslodavci nisu dužni da zadrže radnike, ali kada se oni pokažu tokom procesa obuke nije redak slučaj da zadrže svoja radna mesta.

Exit mobile version