Naslovna Featured Istaknuto Novi Pazar: Uručeni ugovori za programe zapošljavanja NSZ

Novi Pazar: Uručeni ugovori za programe zapošljavanja NSZ

novi-pazar:-uruceni-ugovori-za-programe-zaposljavanja-nsz

Korisnicima programa zapošljavanja i stručne prakse danas su u Novom Pazaru uručeni ugovori. Kroz finansijske mere aktivne politike zapošljavanja kod 220 poslodavaca biće zaposleno ukupno blizu 490 osoba, a za te namene biće izdvojeno više od 105 miliona dinara.

Poseban dan u životima mnogih, do skoro, nezaposlenih Novopazaraca. Mnogi od njih prvi put su angažovani kroz mere aktivne politike zapošljavanja i neki od programa koje omogućava Nacioanlna služba za zapošljavanje.

Direktor NSZ Zoran Martinović je kazao da je uspjeh evidentan jer su i kroz programe NSZ radna mjesta u Srbiji sačuvana i to u periodu i dalje aktuelne pandemije koronavirusa.

Uprkos izuzetnim ostvarenjima i velikom broju uključenih osoba iz Novog Pazara sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, direktor novopazarske Filijale NSZ, Fahrudin Đekić uvjeren je da će te brojke i dalje rasti zahvaljujući nekim drugim izdvajanjima i novim programima NSZ.

Grad Novi Pazar planom zapošljavanja a u saradnji sa Filijalom NSZ daje veliki doprinos kako bi se realizovali projekti čiji je primarni cilj radno angažovanje nezaposlenih sa evidencije NSZ, rekao je između ostalog pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Ensar Škrijelj.

Ovo je važan dan i za advokata Demira Crnovršanina. Zahvaljujući programu NSZ, Demir je osnovao sopstvenu advokatsku kancelariju, nakon dve godine provedene na evidenciji NSZ.

Programi NSZ usmjereni su I ka osobama sa invaliditetom, našim sugrađanima diskriminisanim i bez šanse da se radno angažuju i zajednici pokažu svoje mogućnosti i to koliko su sposobni za vrhunske rezultate i uspeh u poslovanju.

A. N.

Exit mobile version