Naslovna Sandžak Novi Pazar Novi Pazar učesnik na Konvenciji o privrednoj saradnji sa Italijom

Novi Pazar učesnik na Konvenciji o privrednoj saradnji sa Italijom

Novi Pazar – Delegacija grada Novog Pazara, predvođena gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem , jedan je od učesnika današnje konvencije „Srbija ka Evropi, unapređenje privredne saradnje Srbije i Italije“, u beogradskom hotelu Metropol.

Prisustvujući konvenciji, ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco rekao je da je saradnja Italije i Srbije model saradnje za druge zemlje, odnosno model privredne komunikacije koji daje dobre rezultate.

Zajednički cilj svih nas je da Srbiju kao zemlju I njene lokalne zajednice dovedemo u Evropsku uniju, rekao je ambassador Manco u pozdravnom govoru. Prema njegovim rečima mnogi gradovi I opštine naše zemlje zavređuju priliku da privrednom saradnjom sa Italijom krenu napred u ekonomskom smislu. Jedna od zajednica na čijem će tlu poslovati italijanska kompanija je I Novi Pazar.

“Jedan od ciljeva je iznalaženje modela za funkcionisanje privrede na lokalnom nivou. Tiče se rada javnih I privrednih preduzeća I njihovo unapređenje kroz fondove Evropske unije, koji obezbeđuju povoljna sredstva”, rekao je član Gradskog veća Emir Elfić.

Elfić je podsetio da Novi Pazar ima dobru komunikaciju sa investitorima iz Italije. Po prepopruci predstavnika “Moda kampanja” preduzeća, koje će samo u prvoj fazi poslovanja kao radnu snagu angažovati 120 naših sugrađna, očekuje se dolazak I drigih firmi na ovdašnje tržište.

Organizatori Konvencije su kompanija “RIA konsalting” i Privredna komora Srbije, uz podršku Ministarstva privrede, Ambasade Italije i nevladine organizacije ITA.

izvor: novipazar.rs

Exit mobile version