Naslovna Sandžak Novi Pazar Novi Pazar : Učenik doživeo torturu u školi

Novi Pazar : Učenik doživeo torturu u školi

Učenik trećeg razreda Turističko-ugostiteljske škole N.B. iz Novog Pazara preživeo je užasnu torturu kada su mu školski drugovi skinuli pantalone i donji veš a sve su snimili svojim mobilnim telefonima.

 Maloletni učenik je policijskim službenicima rekao da su ga učenici napadali i ranije a da se poslednji napad dogodio školskom dvorištu.

-Na silu su mi skinuli pantalone i donji veš, sve vreme su me snimali telefonima. Sve se dogodilo u školskom dvorištu koje je bilo prepuno učenika. Pretili su mi da će  snimke i slike objaviti na internetu, rekao je N.B. policijskim inspektorima u Novom Pazaru.

Izvor Regionalne televizije koji je blizak istrazi kaže da je slučaj prijavio dečakov otac i da su saslušani svi učenici koji su, po prijavi dečaka, učestvovali u napadu.

-Radi se o šest punoletnih i dva maloletna učenika. Obavljen je razgovor sa njima. Dečak koji je preživeo torturu kaže da su ga oni napali i pre nekoliko meseci i da je on to rekao svom ocu, kaže izvor iz istrage.

Direktor Turističko-ugostiteljske škole Iso Ćorović kazao je za Regionalnu televiziju da je uzeo izjave od svih učenika i da će postupiti u skladu sa zakonom.

-Pedagog i ja smo razgovarali sa tim učenicima i oni tvrde da to nisu uradili. Imamo saznanja da učeniku nisu skinuli donji veš ali jesu pantalone. Naravno, osuđujem takvo ponašanje. Prema našim saznanjima, incident se nije dogodio u školskom dvorištu već u kabinetu za posluživanje u kojem nije bio profesor što bi se moglo tretirati kao propust, rekao je Ćorović za Regionalnu televiziju i dodao da se ne radi o problematičnim đacima.

Učenik N.B. je nakon torture koju je preživeo zatražio pomoć od psihijatra a lekarsku dokumentaciju je, prema našim saznanjima, njegov otac dostavio policiji.

 

Exit mobile version