Naslovna Featured Istaknuto NOVI PAZAR: Učenici OŠ “Đura Jakšić” u Trnavi dobili kuhinju

NOVI PAZAR: Učenici OŠ “Đura Jakšić” u Trnavi dobili kuhinju

novi-pazar:-ucenici-os-“djura-jaksic”-u-trnavi-dobili-kuhinju

Učenici OŠ ‘’Đura Jakšić’’ u Trnavi dobili su kuhinju. Od neuslovnog pomoćnog objekta napravljena je multifunkcionalna prostorija koju đaci, ali i nastavno osoblje, mogu koristiti za različite namene. Za realizaciju takvog projekta Grad je izdvojio 4 miliona dinara, a milion dinara donirala je firma ‘’Zlatna reka’’. Tim povodom školu je obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima iz tima za obrazovanje.

Još jedan pomoćni objekat u sklopu Osnovne škole ‘’Đura Jakšić’’ u Trnavi dobio je praktičnu primenu. Đaci sada imaju savremeno opremljen prostor za užinu, gde mogu provoditi vreme tokom školskog odmora. Takođe, prema rečima direktorke Sanele Međedović, u novom prostoru mogu se organizovati i različite vannastavne aktivnosti.

I drugi, ranije neuslovni delovi pomoćnih objekata, renovirani su i pretvoreni u: fiskulturnu salu, prostor za predškolce, informatički kabinet, biblioteku. Sve su to ovom prilikom obišli, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, čanovi gradskog tima za obrazovanje, ali i donatori iz firme ‘’Zlatna reka’’, koji su pokazali društvenu odgovornost učešćem u finansiranju rekonstrukcije i uređanja đačke kuhinje. Za takav gest predstavnicima donatora uručena je zahvalnica.

Rukovodilac izrade rudničkih studija iz firme ‘’Zlatna reka’’ Rastko Petrović kaže da njihovo delovanje potiče iz dobre komunikacije sa lokalnim stanovništvom, ali I predstavnicima Gradske uprave.

Gradonačelnik Nihat Biševac izrazio je zadovoljstvo obilaskom škole koja kontinuirano unapređuje uslove za izvođenje vaspitno-obrazovnog procesa.

Vrednost projekta rekonstrukcije i uređenja đačke kuhinje je pet miliona dinara. Firma ‘’Zlatna reka’’ je donirala million, a četiri miliona dinara obezbedio je grad Novi Pazar. Prema rečima graodnačelnika Biševca, obrazovanje će i dalje biti prioritet.

Exit mobile version