Novi Pazar u nedelju dočekuje Crvenu zvezdu

1627

Utakmicama 7. kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije – vodeća Crvena zvezda igraće u Novom Pazaru, dok će u gradskom derbiju Partizan biti domaćin Radu.

Prva utakmica sedmog kola igra se večeras od 20 časova u Surdulici gde će Radnik dočekati Metalac.

Fudbaleri Zvezde u nedelju od 17.00 časova igraju u Novom Pazaru i pokušaće da nastave niz pobeda i učvrste se na prvom mestu na tabeli. Crveno-beli u meč ulaze posle eliminacije iz baraža za Ligu Evropa i sinoćnjeg remija protiv italijanskog Sasuola (1:1).

Zvezda je prva na tabeli sa 16 bodova, dok je Novi Pazar, koji je vezao dva poraza, 10. na tabeli sa sedam bodova.

Partizan će u subotu od 19 časova igrati protiv Rada i pokušaće da pobedi kako bi popravio plasman na tabeli i u boljem raspoloženju dočekao pauzu u prvenstvu zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Crno-beli su u prošlom kolu izgubili od Spartaka (1:2) i prekinuli niz od dve pobede pa zauzimaju 11. mesto na tabeli sa sedam bodova. “Građevinari” su posle tri uzastopna poraza na početku prvenstva vezali tri pobede i nalaze se na sedmom mestu na tabeli sa devet bodova.

Fudbaleri Vojvodine u nedelju od 20 časova na svom terenu igraju u vojvođanskom derbiju protiv Spartaka i pokušaće da ostvare dobar rezultat kako bi zadržali drugo mesto na tabeli. Zvezda i Vojvodina do sada su jedine ekipe bez poraza u Super ligi. Ekipa Nenada Lalatovića u duel ulazi posle eliminacije iz baraža za Ligu Evropa i sinoćnjeg remija bez golova protiv AZ Alkmara u Holandiji.

Novosađani na drugom mestu na tabeli imaju 13 bodova i utakmicu manje, a Spartak je treći sa 12 bodova.

Čukarički u subotu od 20 časova igra u Ivanjici protiv Javora i pokušaće da prekine niz od dva poraza i popne se sa pretposlednjeg 15. mesta. Beogradski tim sakupio je četiri boda, a Javor, koji je pretrpeo tri uzastopna poraza, ima bod više na 14. mestu.

Fudbaleri Bačke u subotu od 20 časova na svom terenu igraju protiv Borca i pokušaće da ostvare prvu pobedu u prvenstvu, dok u isto vreme počinju utakmice Radnički-Mladost i Voždovac-Metalac.

Parovi sedmog kola Super lige Srbije:

Radnik – Metalac (20.00)

Subota:

Partizan – Rad (19.00)
Javor – Čukariči (20.00)
Bačka – Borac (20.00)
Radnički – Mladost (20.00)
Voždovac – Napredak (20.00)

Nedelja:

Novi Pazar – Crvena zvezda (17.00)
Vojvodina – Spartak (20.00)