Novi Pazar : U naredna tri dana sneg, ledena kiša i udari vetra

Sneg, ledena kiša, i udari vetra olujne jačine čekaju nas u naredna tri dana, dok će čitava sedmica biti oblačna, tmurna i hladna, i kako kažu meteorolozi – u skladu sa kalendarom.

Oblačno i hladno vreme sa slabom kišom imaćemo tokom današnjeg dana u čitavoj Srbiji, dok nas tokom noći očekuje još jače naoblačenje sa susnežicom, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

– Zbog ciklona koji dolazi sa Jonskog mora sutra ujutru možemo da očekujemo i nekoliko santimetara snega, a na planinama i više. Ipak, tokom dana doći će do prestanka padavina – kaže Đurić za “Blic”.

Još jedan ciklon naići će sa Mediterana, te će u noći između ponedeljka i utorka padati kiša u čitavoj zemlji, a postoji mogućnost da se pri tlu zaledi, upozorava naš sagovornik.

Ujutru sneg od 5 do 10 cm

Sa Đurićevim navodima slažu se i upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), a oni predviđaju da će nas ujutru dočekati sneg visine između pet i 10 santimetara!

– Večeras i u toku noći na jugu i istoku Srbije u nižim predelima mestimično se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine oko pet santimetara za 12 sati, lokalno i do 10 santimetara, a na planinama i više. U centralnoj i zapadnoj Srbiji stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u Vojvodini se očekuju mešovite padavine kiše i snega – navodi se u saopštenju RHMZ-a.

Sličan “trend” nastaviće se i u ponedeljak i utorak, s tim što će u utorak opasno vreme uzrokovati i sneg i jak vetar.

Izvor: Blic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO