Naslovna Featured Istaknuto Novi Pazar u centru pažnje ovogodišnjeg Međunarodnog festivala sportskog filma

Novi Pazar u centru pažnje ovogodišnjeg Međunarodnog festivala sportskog filma

novi-pazar-u-centru-paznje-ovogodisnjeg-medjunarodnog-festivala-sportskog-filma

SARAJEVO/NOVI PAZAR – Delegacija Novog Pazara posetila je Sarajevo na poziv Sabahudina Topalbećirevića, organizatora najvećeg međunarodnog sportskog simpozijuma “SIMPOSAR SARAJEVO 2021”, koji ima i epitet – “Međunarodni festival sportskog filma”.

Prisutne na ovogodišnjoj manifestaciji pozdravio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

„Zahvalnost upućujemo autoru filma „Novi Pazar, grad rađa šampione. Svi koji su film pogledali su oduševljeni jer ne mogu da veruju da Novi Pazar ima toliko šampiona, kvalitetnih sportista i izuzetnu sportsku infrastrukturu. Ovaj 10. Međunarodni festival sporta okupio je brojna poznata imena, dobitnike nagrada, a nama je drago da smo deo manifestacije. Sport je taj koji oduvek povezuje gradove, spaja ljude i među njima stvara neraskidiva prijateljstva. Učešćem na festivalu, nastavlja se upravo ta naša misija da svuda stvaramo prijatelje. Hvala svim našim sportistima koji, sem što ostvaruju izuzetne rezultate, na najbolji način predtavljaju grad i sve nas, što su istinski ambasadori svog Novog Pazara i sporta“, poreučio je gradonačelnik Nihat Biševac tokom posete Sarajevu.

Gradonačelniku Novog Pazara ovom prilikom je uručena i posebna nagrada pod nazivom “Grad prijatelj”. Sabahudin Topalbećirević, osnivač Međunarodnog sportskog simpozijuma – Simposar, tom prilikom je istakao kako su gradonačelnik i građani Novog Pazara pokazali da su pravi prijatelji, domaćini, spremni pomoći kada je najpotrebnije, a trebalo je pomoći građanima kada su želeli da se vakcinišu protiv korona virusa.

Da novopazarski sport zaslužuje pažnju koja mu je u okviru manifestacije u Sarajevu i posvećena, potvrđuje direktor Ustanove za sport Emir Mehmedović.

„Zadovoljstvo je biti deo festivala filma koji je organizovan na svetskom nivou. Film kojim je predstavljen Novi Pazar došao je u pravom trenutku, nakon desetak godina stvaranja istorijskih rezultata u različitim sportovima. Film ostaje kao svedočenje mladim generacijama, koje će imati šta da vide, da se podsete kako je grad napredovao, ne samo rezultatski već i u pogledu usavršavanja sportske infrastrukture.

indeksonline.rs

Exit mobile version