Naslovna Sandžak Novi Pazar Novi Pazar: Tužilaštvo odbacilo prijavu Policije protiv rukovodstva Gradske toplane

Novi Pazar: Tužilaštvo odbacilo prijavu Policije protiv rukovodstva Gradske toplane

novi-pazar:-tuzilastvo-odbacilo-prijavu-policije-protiv-rukovodstva-gradske-toplane

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru odbacilo je krivične prijave policije protiv rukovodilaca “Gradske toplane” zbog sumnje da su odgovorni za zagađenje životne sredine.

Krivične prijave policija je podnela protiv vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane” Nemanje Mančića i tehničkog direktora Suada Suljkovića za krivično delo zagađenje životne sredine iz nehata, za koje je bila zaprećena novčana ili kazna zatvora do dve godine.

Policija je prijavu podnela zbog sumnje da su radnici odgovorni za izlivanje mazuta tog javnog preduzeća u reku Rašku.
Obrazlažući odluku da odbace prijave, u Osnovnom tužilaštvu su rekli da su utvrdili da nije bilo propusta u radu Mančića i Suljkovića koji bi bili “uzročno povezani sa izlivanjem mazuta u Rašku”, već da je do toga došlo “zbog vremenskih nepogoda i dotrajalosti betonskog kanala”.

Iz Tužilaštva su objasnili da je tokom predistražnog postupka utvrđeno da je do izlivanja mazuta došlo kada se betonski kanal, koji služi za odvod mazuta, usled vremenskih nepogoda napunio vodom.

“Tada su se, zbog visokih temperatura, otopile naslage mazuta, prelile u lim i ušle u betonski kanal, koji je popustio, a odatle u šahtu i reku Rašku”, naveli su iz Osnovnog tužilaštva.

Mazut iz “Gradske toplane” izlivao se u Rašku, u centru Novog Pazara, tokom nekoliko dana početkom juna prošle godine i izazvao je burnu reakciju javnosti, kao i nekoliko protesta građana koji su tražili da se odgovorni sankcionišu i spreče dalji ekološki incidenti.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version