Naslovna Featured Istaknuto Novi Pazar, Tutin i Sjenica u borbi za investitorima

Novi Pazar, Tutin i Sjenica u borbi za investitorima

U Sandžaku je prethodna dva dana boravila delegacija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva  vodoprivrede i predstavnici Biznis fondacije dijaspore i stranih ulagača Ramo Adrović i Mitko Muslić. Njima su čelnici lokalnih samouprava Novog Pazara, Tutina i Sjenice predstavili poljoprivredne potencijale kako bi inevstitore privukli da ulažu u njihov kraj. Reč je o nekoliko kapitalnih projekata, koji će zaposliti veliki broj ljudi, a najveći su izgradnja mlekere i klanice. Do kraja meseca će se znati, koji je od ova tri mesta investitor odabrao za ulaganje.  Svoje potencijale prvo je predstavila Sjenica.

Interesovanje inevstitora da ulažu u ovaj kraj, ali i pomognu razvoju poljoprivrede rezultat je nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i lidera SDPS-a Rasima Ljajića selu Buče. Oni su tada  najavili pomoć poljoprivredi, ali izgradnju putne inftasrukture i podsetili na izgradnju autoputa, koji će uskoro doći i do ovog kraja.“ Kada dođe autoput do Duge Poljane, sve će se promeniti, doćiće investitori”, rečeno je pre nekoliko dana u selu Buče.

Ovo obećanje je već zainteresovalo investitrore Biznis fondacije dijaspore i stranih ulagača, čiji su predstavnici Ramo Adrović i Mitko Muslić sa delegacijom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  boravili u Novom Pazaru, Sjenici I Tutinu. Cilj ove posete bio je da se u Sandžaku izgrade klanica i mlekara u kraju koji je prepoznat I bogat poljoprivrednim potencijalima.

Predstavnici lokalne samouprave Sjenica su potencijalim inevstitorima predstavili I plac gde bi po njihovom mišljenju bilo najbolje realizovati ta dva projekta.

Tutin inevstitorima ponudio Leskovu

Nakon Sjenice delegacija posetila je Tutin, gde je predsednik tamošnje opštine Salih Hot sa saradnicima investitorima predstavio potencijale. Za mesto gde bi klanica i mlekara bila dobra da se izgradi ponuđena je  Leskova,mesto koje je kako kaže dobrim delom komunalno i infrastrukturno sređeno.

Pored predstavnika lokalnih samouprava delegaciji, koja je boravila u Sandžaku domaćini su bili su I predstavnici PSSS Novi Pazar.

Državna delegacija I potencijalni investitori posetilu su i selo Suvi Do i gazdinstvo, kojim rukovodi Hasan Etemović, stočar koji poseduje 100 ovaca i 15 grla.

Novi Pazar spremno dočekao investitore

Potencijalne investitore Biznis fondacije dijaspore i stranih ulagača Novi Pazar dočekao je spremno sa projektnim stručnim timom. Ozbiljnost I zainteresovanost gradonačelnika Nihata Biševca I njegovih saradnika da se u ovaj kraj ulaže prepoznali su I gosti, koji su danas boravili I u Novom Pazaru i upoznali se svim resursima grada . Iz lokalne samouprave Novog Pazara poručeno je da svi investitori imaju u gradskoj upravi sigurnog partnera.

Novi Pazar se u nizu lokalnih samouprava izdvaja po tome što prepoznaje prioritete, nastupa sa konkretnim projektima  i nizom novih  ideja  čija je realizacija u planu, a sve sa ciljem da se unapredi poljoprivreda ovog kraja a građani žive bolje. Svi projekti nastaju u realnim okvirima, realni su i prilagođeni uslovima područja kome su namenjeni a u skladu sa potrebama ciljnih grupa. Činjenica da neko želi da inevstira u naš grad je obradovala gradonačelnika Nihata Biševca I njegove saradnike, koji su ih dočekali spermno.

Ozbiljnost u radu I veliku želju da u Novi Pazar privuče što veći broj investicijia prepoznala je i delegacija Ministarstva poljorprivrede, šumarstva I vodoprivrede, ali I potencijalni investitori, koji su došli u Novi Pazar sa namerom da se upoznaju sa resursima I potencijalima koje ovaj grad ima, kako bi realizovali kapitalne projekte u raznim oblastima.

Podršku da se do inevsticije dođe, Novi Pazar, ali I predstavnici Biznis fondacije dijaspore i stranih ulagača imaju od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva I vodoprivede.

Kako god odluku doneli potencijalni inevestitori može se očekivati da će I Novi Pazar kao centar sandžačke regije od mogućih najavljenih ulaganja imati koristi.

Exit mobile version