Na Sportskom centru u Šutenovcu, u subotu i nedjelju će biti svojevrstan fudbalski festival.

Oko 1200 učesnika iz 66 klubova, iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore učestvovaće na tradicionalnom 4. Međunarodnom „Pazar Kupu 2014.“, koji organizuju Fudbalski klubovi Novi Pazar i Pazar juniors. Pokrovitelj ove sportske manifestacije je grad Novi Pazar.

Na sportskim terenima u Šutenovcu već u subotu kroz 120 utakmica u borbu za odličja krenuće dječaci od 2001. do 2006. godišta. Prijavljeno je ukupno 66 ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Dobra organizacija i veliki broj učesnika su nam važniji od naših dobrih rezultata. Ovaj turnir zbog broja učesnika i kvaliteta dobio je mjesto koje mu pripada na mapi turnira. Svoje umjeće prikazaće oko 1.200 dječaka”, rekao je koordinator mlađih selekcija Novog Pazara i trener Pazar juniorsa, Mensur Ljajić.

Nakon Pazar kupa kadetima Novog Pazara predstoji utakmica baraža za ulazak u kvalitetnu ligu Srbije. Protivnik će biti poznat danas.

Prve utakmice na dvodnevnom “Pazar Kupu 2013” počeće u subotu od 9 časova, a sat i po kasnije održaće se ceremonija svečanog otvaranja.