NOVI PAZAR – Sport ne sme da stane

NOVI PAZAR – U organizaciji Sportskog saveza i pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara, Mali sajam sporta pod sloganom “Sport ne sme da stane”, okupio je danas na Sportsko-rekreativnom centru afirmisane pazarske sportiste i one koji tek počinju svoje karijere.

“Mnogo smo uradili po pitanju sportske infrastrukture, počev od Atletskog stadiona, preko sportskih terena na Sportsko-rekreativnom centru, Šutenovcu i gradskim naseljima. Za to su zaslužni sportisti, ali i prijatelji, pre svih Ministarstvo omladine i sporta i ministar Vanja Udovičić”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Ulaganje u sport je ulaganje u budućnost, a sportisti su najbolji ambasadori našeg grada i zemlje. Novi Pazar je prepoznatljiv po sportistima. Nastavićemo još više da ulažemo u sport i infrastrukturu jer vi to svojim rezulatima i zaslužujete”, dodao je on.

Pazarske sportiste predvodili su evropska atletska zvezda Elzan Bibić, višestruka evropska i svetska šampionka u lou-kiku Saida Bukvić, košarkaš Altin Islamović, bokser Džejlan Toskić i mlada univerzalna sportistkinja Aiša Čepeljac.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Srbije Darko Udovičić naveo je da dolazak u Novi Pazar uvek predstavlja veliko zadovoljstvo, kao i da to ministarstvo godinama unazad organizuje mini sportske sajmove, čije je finale novembarski Sajam sporta u Beogradu.

“Život i sport ne smeju da stanu. Iskreno se zahvaljujem gradonačelniku Biševcu što pokušava da mladima, zajedno sa nama, omogući maksimum uslova za bavljenje sportom. U narednim godinama potrudićemo se da sportska infrastruktura bude još bolja, iako je i sada na visokom nivou. To će doprineti još boljim rezultatima Novopazaraca”, kazao je Udovičić.

Među gostima iz Beograda bio je i sportski direktor Sportskog saveza Srbije Dragan Šešum.

“Ovo je akcija koju već par godina organizuju Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez. Prošli smo preko 50 gradova i opština, a učešće je uzelo više od 150 hiljada mladih”, rekao je Šešum.

Uprkos kiši, tokom Malog sajma sporta prezentirane su veštine iz odbojke, košarke, karatea, fitnesa za žene, boksa, atletike, fudbala i poligona za decu.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO