Novi Pazar : SKANDAL Šef saobraćajaca pocepao 98 kazni

Služba unutrašnje kontrole pronašla je grube propuste načelnika saobraćajne policije Enes Đakovac

Unutrašnja kontrola počela je istragu po prijavi da su sklonjene saobraćajne kazne preduzeću „IGM Sloga“, zbog čega su prijave zastarele. Saobraćajci su uhvatili vozače te firme da kamionima prevoze nepokrivenu zemlju, zbog čega je preduzeću pretila kazna do 600.000 dinara.

– Policajci iz administracije su rekli da ih je načelnik saobraćajne policije Enes Đakovac zvao i naređivao im da pronađu kazne i da ih odvoje na stranu do zastarevanja. Oni su morali da izveste Đakovca da su izvršili naređenje – piše u izveštaju SUK.

 Đakovac je negirao da je naređivao ovakve stvari i da ima bilo kakve veze sa zapisnicima. Kada je istraga odmakla dalje, došlo se do skandaloznih rezultata.

– Pronađeno je još šest kazni vozača „IGM Sloga“, a utvrđeno je da nedostaje ukupno 98 zapisnika s napisanim kaznama. Enes Đakovac, ali ni komandir stanice Momčilo Bugarić nisu dostavili izveštaj zbog čega su kazne sklanjane i ko ih je iscepao, tj. šta je sa zapisnicima koji nedostaju – navode inspektori.
SUK je izveštaj predao višem i osnovnom tužiocu u Novom Pazaru, koji su zbog propusta bili saglasni da se protiv Đakovca i komandira Bugarića podnese krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja.

– Đakovac je saslušan, dok se Bugarić branio ćutanjem. Predlažemo da se protiv Đakovca i Bugarića pokrene disciplinski postupak zbog povrede službene dužnosti, jer postoje dokazi za nezakonit, nesavestan, nemaran rad u policiji. Nalažemo da se utvrdi kako je došlo do nestanka zapisnika, ko ih je dužio, kome su kazne pisane i da se nakon toga odgovorni sankcionišu – zaključak je SUK.  Uprkos ovom izveštaju Unutrašnje kontrole, krivičnoj prijavi tužilaštva, Enes Đakovac je i dalje načelnik Saobraćajne policije u Novom Pazaru.

Đakovcu goreo džip
Džip Enesa Đakovca, načelnika saobraćajne policije, zapaljen je u avgustu 2008, ispred njegove porodične kuće i potpuno je uništen. Đakovac je tada kolegama pričao da mu je automobil zapaljen jer je učestvovao u akcijama suzbijanja narkomanije.

Izvor > Blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO