Novi Pazar: Saradnja Filijale NSZ I Konfekcije “Maxers”

Uz pomoć Nacionalne službe za zapošljavanje, kroz programe aktivnih mera zapošljavanja, firma “Maxers” je ove godine zaposlila oko 80 novih radnika. To je rečeno danas prilikom posete direktora Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje ovoj uspešnoj konfekciji.

Konfekcija “Maxers” zapošljava 180 radnika i oko 80 procenata svoje proizvodnje izvozi. Planski razvoj obuhvata i planiranje kadrova pa je saradnja sa Filijalom NSZ nezaobilazna. Samo ove godine kroz različite programe aktivnih mera zapošljavanja posao u ovoj uspešnoj firmi pronašlo je 80 novih radnika. Rekli bismo skoro manja fabrika. To je bio i povod da predstavnici Filijale NSZ danas posete Konfekciju “Maxers” i na licu mesta se uvere u kakvim uslovima rade novozaposleni radnici.

U vremenu kada je radno mesto postalo privilegija uverili smo se u dobre uslove u kojima rade zaposleni u Konfekciji “Maxers”. Naime, pored poštovanja svih domaćih zakonodavnih normi, “Maxers” se ponosi i svojim B sertifikatom Međunarodnog kodeksa poslovne etike, koji je i uslov izvoza na druga tržišta.

Ove godine Filijala NSZ u Novom Pazaru je kroz različite aktivne mere zapošljavanja- samozapošljavanje, otvaranje novih radnih mesta, javne radove, stručnu praksu, sticanje praktičnih znanja i druge, zaposlila na određeno i neodređeno vreme 770 nezaposlenih lica. Za to su izdojena sredstva od preko 97 miliona dinara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO