Novi Pazar : Rekonstrukcija toaleta u školama

Planom Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja predviđena je u sanacija 200 sanitarnih čvorova u školama širom Srbije. Osnovna škola Desanka Maksimović iz Priboja, prva je u ovoj godini, u kojoj su kompletirani radovi na rekonstrukciji toaleta. Adaptacija sanitarnih čvorova je završena pre prediđenog roka, a vrednost radova koje je investiralo resorno Ministarstvo je iznosila 4 miliona dinara.

Dotrajali sanitarni čvorovi su pre početka drugog polugodišta, kompletno rekonstruisani i predati školi na upotrebu. Zapisnika o prijemu radova na  investicionom održavanju i adaptaciji sanitarnih čvorova, potpisali su u ime Ministarstva predstavnici nadzornog organa i ispred opštine Priboj  zamenik predsednika Saša Vasilić.

Zamenik predsednika opštine se zahvalio u ime lokalne samouprave, đaka i osoblja škole, Ministarstvu nauke, prosvete i tehnološkog razvoja na projektu koji je u značajnoj meri popravio uslove u ovoj pribojskoj školi. Vasilić je izrazio očekivanja da će se ova dobra saradnja nastaviti i da će do kraja godine na sličnim projektima Ministarstva i druge pribojske škola konkurisat, prevashodno  iz oblasti energetske efikasnosti na zamnei dodtrajale stolarije.

Povoljne vremenske prilike ovih dana, omogućile su da se nastave radovi na završetku adaptacije sanitarnih čvorova u isturenom odeljenju OŠ. Desanka Maksimović u Sjeverinu. Prema rečima direktora škole Slavomira Tanasijevića, završetak radova u isturenom odeljenju se očekuje do početka drugog polugodišta, čime bi  projekat uprkos poteškoćama zbog „ledenog talasa“, bio uspešno okončan u predviđenim rokovima.

Goran Reko

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO