Naslovna Sandžak Novi Pazar Novi Pazar : Raspisan tender za izgradnju hotela na Hadžetu

Novi Pazar : Raspisan tender za izgradnju hotela na Hadžetu

Ilustracija
Ilustracija

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta raspisalo je javnu nabavku za izbor izvođača radova na izgradnji hotela u novopazarskom naselju Hadžet, u blizini atletskog stadiona, saznaje radio Sto plus.

Vrednost prve faze radova, koji bi trebalo da traju 60 dana od dana potpisivanja ugovora, je 33 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Hotel će biti bruto površine 935 kvadrata, imaće četiri etaže, dva suterena, prizemlje i sprat. U suterenima će se nalaziti restoran i sala za konferencije, dok će u prizemlju i na spratu biti hotelske sobe.

Prema saznanjima radija Sto plus, Odeljenje za urbanizam i izgradnju prvobitno je odbilo da izda lokacijsku dozvolu za izgradnju tog objekta jer Planom generalne regulacije nije bilo dozvoljena izgradnja hotela na toj parceli, ali je taj dokument ubrzo promenjen kako bi gradnja bila omogućena.

Tender je otvoren do 30. marta, a na njega se mogu prijaviti kompanije koje su u poslednje tri godine ostvarile prihod od najmanje 50 miliona dinara i čiji računi u poslednjih šest meseci nisu bili u blokadi dužoj od tri dana.

Od ponuđača se traži i da dostave dokaze da su u prethodnih pet obračunskih godina izveli građevinske radove vredne najmanje 100 miliona dinara, od kojih je bar jedan posao bio u minimalnoj vrednosti od 15 miliona dinara.

N. Kočović

Exit mobile version