Novi Pazar: Puno posla za Hitnu pomoć tokom praznika

Za tri dana novogodišnjih praznika medicinsku pomoć Hitne službe zatražilo je oko 350 pacijenata. To je dosta posla za ljekare, ali u odnosu na predhodne godine broj pacijenata nije bio povećan. Kao i u svakoj novogodišnjoj noći javljali su se pacijenti u alkoholisanom stanju, a bilo je i onih sa opektonima od petardi i vatrometa.

U Hitnoj službi danas iznenađujuće mirno i bez gužvi. Međutim, tako nije bilo tokom novogodišnjih praznika, ljekari su imali dosta posla, pozitivno, manje nego predhodnih godina.

Hitnu medinsku pomoć tokom novogodišnjih praznika zatražio je i više nego uobičajeno kada je nova godina u pitanju nešto veći broj ljudi u alkoholisanom stanju, dodala je Islamović Aličković.

Iz Hitne službe apel i na starije da ne izlaze iz kuće bez velike potrebe po ovom snežnom i klizavom vremenu, jer su upravo naši najstariji sugrađani najčešći pacijenti kada su padovi i prelomi u pitanju.

Ovo hladno vrijeme doprinjelo je i smanjenju broja pacijenata i uobičajenim gužvama tokom treće smene jer je malo prehlađenih i onih sa gripom.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO