NOVI PAZAR: Prve doze vakcine protiv korone (FOTO)

NOVI PAZAR – Prve doze vakcine kompanija Pfizer/BioNTech iz Instituta “Torlak” dopremljene su danas do novopazarskog Zavoda za javno zdravlje. Potom će biti distribuirane do korisnika Gerontološkog centra koji će tokom dana, uz dobrovoljni pristanak, primiti vakcinu protiv zarazne bolesti COVID-19.

Stručni tim koji čine lekari i medicinsko osoblje novopazarskog Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), tokom dana će vakcinisati 75 korisnika Gerontološkog centra u tom gradu, nakon što su prošli potrebnu obuku.

Direktor ZZJZ Novi Pazar, dr Šefadil Spahić, uveren je da je početak imunizacije samo početak kraja pandemije koronavirusa, ali da će period borbe i dalje trajati , te poziva narod da se i dalje pridržava epidemioloških mera i da prihvati vakcinaciju kao rešenje za izlazak iz ove Covid krize.

“Iz ‘Torlaka’ smo dobili 75 doza vakcine za korisnike i zaposlene u Gerontološkom centru u Novom Pazaru. Nadam se da ćemo izvršiti uspešno aplikaciju. Ovo je samo jedan početak, drago mi je zbog korisnika zato što će moći da se vrate normalnom načinu života posle dugog karantina. Drago mi je i zbog zaposlenih jer više neće morati da budu u četrnaestodnevnom karantinu”, rekao je Spahić.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO