Novi Pazar: Protest ugostitelja zbog ograničenja rada do 21 čas

NOVI PAZAR – Vlasnici ugostiteljskih objekata i njihovi zaposleni okupili su sinoć, posle završetka radnog vremena u 21 sat, ispred Gradske uprave kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Štaba za vanredne situacije da se rad ugostiteljskih objekata u Novom Pazaru u zatvorenom delu ograniči do 21 časa.

Okupljeni su na kružnom toku kratko blokirali i saobraćaj, a skup je uz prisustvo policije protekao mirno.

Jedini zahtev okupljenih, kako se moglo čuti, odnosio se na ukidanje odluke o ograničenom radnom vremenu, a u suprotnom, kako su naveli, protesti će se nastaviti do ispunjenja zahteva.

RTV Novi Pazar saznaje u Gradskoj upravi da će danas predstavnike vlasnika ugostiteljskih objekata primiti gradonačelnik Nihat Biševac, kako bi se iznašlo rešenja za novonastalu situaciju.

Kako je i ranije saopšteno, gradonačelnik Nihat Biševac je sa službama Gradske uprave u nekoliko navrata razgovarao o načinima kako pomoći novopazarsko ugostiteljstvo koje je, kao i širom zemlje i sveta, teško pogođeno krizom izazvanom korona virusom.

Jedna od mera koja je na snazi, a koja se tiče pomoći ugostiteljima u Novom Pazaru, odnosi se na oslobađanje zakupa prostora za terase tokom trajanja pandemije korona virusa, što bi ugostiteljima trebalo da donese značajne uštede.

Pre Novog Pazara u kojem je na snazi vanredna situacija, odluku o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata uveli su i Kraljevo, Prokuplje, Valjevo…

Odlukom Štaba za vanredne situacije koja je stupila na snagu radno vreme ugostiteljskih objekata u zatvorenom ograničeno je do 21 sat.

Ta odluka doneta je u skladu sa Uredbom Vlade Srbije o mjerama za sprječavanje i suzbijanje korona virusa, a zbog nestabilne epidemiološke situacije u gradu i sve većeg broja pozitivnih na korona virus.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO