NOVI PAZAR: Predstoje milionska ulaganja u obrazovanje, dvostruko veći kapaciteti vrtića u Ćukovcu

NOVI PAZAR – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, nakon čega su obišli rekonstrisani objekat OŠ “Bratstvo”.

“Imamo u vidu da je Novi Pazar najmlađi grad u Srbiji. Velika su infrastrukturna ulaganja a škola “Bratstvo” je ne samo simbol modernog školstva, jedna od pet najbolje opremljenih škola u zemlji, već model po kome će u budućnosti funkcionisati obrazovni sistem. Ministarstvo značajan projekat realizuje i u partnerstvu sa OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, čiji će učenici dobiti novu fiskulturnu salu”, poručio je ministar Ružić, ističući da je rok za okončanje tih radova, čija je vrednost uz opremanje sale oko 34 miliona dinara, kraj novembra tekuće godine.

Iz fonda Ministarstva prosvete, a na osnovu konkursa, tri novopazarske škole su, prema rečima ministra dobile sredstva, što nije kraj ulaganjima.

“Investicije su slika našeg odnosa prema Novom Pazaru i obrazovno vaspitnom sistemu. U saradnji sa Svetskom bankom očekuje nas realizacija grandioznog projekta – raspisivanje tendera za obdanište “Naše dete”. Vrednost radova je 1 200 000 eura i ako sve bude po planu, novi prostorni kapacitet biće Novopazarcima na raspolaganju već sledeće godine. Želimo da sva deca koja su na listi čekanja dobiju svoje mesto u vrtiću”, poručio je potpredsednik Vlade Branko Ružić, koji je tokom posete Novom Pazaru obišao pomenuti vrtić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ističe da grad u partnerstvu sa resornim ministarstvom izdvaja značajna sredstva u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja.

“Pokazatelj je OŠ “Bratstvo”, kao jedna od pet najsavremenijih u Srbiji. Lepa vest je da će se taj trend nastaviti i da nas u narednom periodu očekuju nova, milionska ulaganja u razvoj školskog ali i predškolskog obrazovanja. Do kraja godine nas očekuje početak radova na izgradnji novog objekta vrtića “Naše dete” u Ćukovcu. Reč je o projektu od izuzetnog značaja za ceo grad i naše najmlađe. Novi objekat podrazumeva dupliranje prostornih kapaciteta. Podsećam da je u unapređenje uslova u školi “Jovan Jovanović Zmaj”, školama u Lukarima i Deževi, uloženo preko 56 miliona dinara. Uz podršku Vlade, Kancelarije za javna ulaganja i Ministarstva prosvete nastojimo da podjednako ulažemo u školske objekte u svim delovima Novog Pazara. Investicija u obrazovanje je najbolje ulaganje u budućnost”, poručio je gradonačelnik Nihat Biševac.

Direktor Osnovne škole “Bratstvo” Dejan Kulundžić ističe da su radovi na rekonstrukciji proširenju kapaciteta objekta pri kraju.
“Za mesec dana bi prema planu sve trebalo da bude gotovo i ponosni smo što će OŠ ”Bratstvo” biti primer kako bi trebalo da izgledaju škole u Srbiji”, kazao je direktor OŠ “Bratstvo” Dejan Kulundžić.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO