Vodosnabdevanje u Novom Pazaru postepeno se stabilizuje, a potpuna normalizacija o;ekuje se za četiri do pet dana – izjavili su za Radio televiziju Novi Pazar nadležni u JKP “Vodovod i kanalizacija” i Filterskog postrojenja Samer Šemsović i Rifat Rašljanin. Oni su istakli da su rubni delovi prve visinske zone dobili vodu,a da će ostali delovi grada postepeno dobijati vodu.

Šemsović je rekao da se ne pamti kada je sirova voda ovoliko bila zamućena i da postoji problem da se ona preradi i u najboljem kvalitetu distribuira do korisnika.

“Svakodnevno ćemo povećavati količinu vode koju možemo da obradimo i nadamo se da će voda stići do svakog od naselja za koji dan. Apelujem na sve građane da budu strpljivi jer sve činimo da im voda dodje što pre. Selakovac će vodu dobiti do sutra veče, subote ujutru, dok će Deževski put i Mur morati da sačekaju još malo” – rekao je Šemsović.

Šef Filterskog postrojenja Rifat Rašljanin naglasio je da građani koji imaju vodu ne treba da s brinu oko njenog kvaliteta.

“Voda je hemijski i bakteriološki ispravna i najvišeg je mogućeg kvaliteta i nema razloga za brigu. Nadam se i da će svi ostali , u drugoj i trećoj visinskoj zoni dobiti uskoro vodu i da će se situacija normalizovati. Nadam se da narednih dana neće biti padavina a priželjkujemo i nešto niže temperature” – rekao je Rašljanin.

K.B

2 KOMENTARA

  1. Vec 3 dan naselje Dezevski put nema vodu.Rekose u izjavi da su u naselju Mur povremeno pustali vodu,Dok u naselju Dezevski put nisu.Pitam u cemu je razlika pa se tako radi.Tacno je da je sinoc u naselju Dezevski put poslata cisterna sa vodom.Al ovo je sramota.Ajd nek bude obrnuto.Drugo dal je ta kolicina vode dovoljna za licnu higijenu.Sta cemo ako dodje do zaraze ko je kriv.I jos nesto pomenuse da vodosnabdevanje zavisi od padavina.Znaci da imamo padavine 30 dana i vise toliko ne bi imali vode.Zaista BRUKA i SRAMOTA.

  2. Ovo je zaista losa situacija….zaista nemogu da verujem da ovoliko dana nema vode.Vec 5 dan na dezevskom putu nema ….POMAZITE PUSTAJTE STO PRE

Comments are closed.