Novi Pazar: Podsticaj preduzetnicima

961

Vlada Republike Srbije je 2016. proglasila godinom preduzetništva i za različite projekte u toj oblasti izdvojila preko 16 milijardi dinara. Prva u nizu tribina o preduzetništvu održana je danas u Novom Pazaru. Sa ciljem da državne institucije približe lokalnim preduzetnicima i predoče im različite mogućnosti, na koji način mogu unaprediti sopstveni biznis, tribinu o preduzetništvu organizovala je Uprava grada Novog Pazara.

”Namera Vlade je da od službeničkog društva, koje je i dalje na snazi, napravi jedno preduzetničko društvo, što je u Novom Pazaru, s obzirom na preduzetničku tradiciju lakše učiniti”, rekao je na ovoj tribini potpredsednik Narodne skupštine prof.dr Vladimir Marinković.

On je ocenio da je lokalna smouprava veoma posvećeno radila, napravila dobru infrastrukturu i stekla dobre pozicije kada je u pitanju saradnja sa državnim institucijama, te da su se stekli uslovi za, kako je kazao, drugu fazu koja podrazumeva privredno jačanje i nova radna mesta.

Na tribini su predstavljeni su i različiti podsticajni programi Nacionalne službe zapošljavanja. O tome je govorio direktor Filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Pazaru Nihat Biševac.

Poruka dokazano uspešnih preduzetnika je – udruživanje u klastere i zajednički nastupi na trećim tržištima. To je prisutnim lokalnim privrednicima poručio direktor preduzeća ”Biomelem” Zoran Ilić.

”Današnja tribina je nagoveštaj jednog potpuno novog pristupa prema privatnim preduzetnicima, koji sui najveći poslodavci”, ocenio je novopazarski preduzetnik Merfaz Kurtanović.