Naslovna Featured Istaknuto Novi Pazar organizuje javnu raspravu o utvrdjivanju javnog interesa u oblasti informisanja

Novi Pazar organizuje javnu raspravu o utvrdjivanju javnog interesa u oblasti informisanja

novi-pazar-organizuje-javnu-raspravu-o-utvrdjivanju-javnog-interesa-u-oblasti-informisanja

NOVI PAZAR – U organizaciji lokalne samouprave u Novom Pazaru u utorak će biti održana javna rasprava o utvrdjivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, na koju su pozvani predstavnici medija, civilnog društva, institucija i zainteresovani gradjani.

Iz lokalne samouprave je saopšteno da Novi Pazar na ovaj način podržava mehanizam utvrdjivanja javnog interesa koji je pre nekoliko godina uspostavilo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

“Ovaj mehanizam doprinosi implementaciji Zakona o javnom informisanju i medijima. Uključivanje gradjana u definisanje javnog interesa u javnom informisanju podrazumeva naš zajednički rad na identifikovanju prioritenih tema, koje bi bile predmet lokalnih medijskih projekata”, navodi se u pozivu.

Dodaje se da je za Novi Pazar ovaj proces bitan, jer jača poverenje izmedju gradjana i vlasti, doprinosi transparentnosti rada lokalne samouprave, pomaže joj da identifikuje potrebe zajednice i nadje kreativnije načine za rešavanje problema.

NUNS je pre nekoliko godina u nekoliko gradova u Srbiji organizovao debate na kojima je predstavio mehanizam utvrdjivanja javnog interesa, a medju njima je bio i Novi Pazar.

Javna rasprava počinje sutra u 11.00 sati u Svečanoj sali Kulturnog centra.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version