NOVI PAZAR: Održan sastanak sa predstavnicima Ministravlja zdravlja

NOVI PAZAR – Predstavnici lokalnih samouprava Novog Pazara,Tutina, Raške i Sjenice održali su danas sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja- Tema sastanka bila je situacija u vezi sa epidemijom i razmatranje pooštravanja mera.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar, gradonačelnik Novog Pazara, predsednici opština Tutin, Raška i predsednik Skupštine Sjenice, kao i direktori lokalnih Domova zdravlja i zamenik direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru.

„Hteli smo na licu mesta da sagledamo situaciju. Razmatrali smo spremnost kapaciteta Regionalnog COVID centra u Novom Pazaru. Trenutno je 116 hospitalizovanih pacijenata i 450 slobodnih mesta koje smo sa obezbedili sa Štabom za vanredne situacije i gradonačelnikom Novog Pazara. Nadamo se da nećemo popuniti ta mesta, kao što je bilo u julu, ali mi želimo da imamo alternativu i da budemo spremni.“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

On je dodao da će se posebna pažnja obratiti na dolazak dijaspore i da će biti preduzete mere kako bi se sprečilo prelivanje epidemije iz EU.

„Trenutno je lošija situacija u Novom Pazaru i Raški. Lokalni štabovi će narednih dana držati sastanke i razmatrati evenutalno pooštravanje mera, posebno će se obratiti pažnja na poošrtravanju kontrole njihovog sprovođenja jer nam je inters da usporimo širenje virusa u ovom regionu.“, kazao je dr Đerlek.

On je dodao da je trenutno 31 zdravstveni radnik zaražen i da se posebna pažnja mora obratiti na zaštitu zdravstvenih radnika.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO