NOVI PAZAR: Odabrani osnovci deo projekta “Zimski ski turistički bus”

NOVI PAZAR – Grad Novi Pazar i Turstička organizacija Novog Pazara u saradnji sa kompanijom “Skijališta Srbije” organizuju u okviru projekta “Zimski ski turistički bus” besplatnu školu skijanja na Kopaoniku, za najbolje osnovce sa ovih prostora. Tim povodom, gradonačelnik Nihat Biševac i zamenik gradonačelnika Igor Novović sastali su se sa direktorima osnovnih škola, predstavnicima Školske uprave i Turističke organizacije.

U okviru programa besplatne škole skijanja, a do kraja zimske sezone na Kopaoniku, svaka osnovna škola omogućiće učenicima koje odabere nastavničko veće, da prođu besplatnu obuku skijanja i koriste, takođe besplatan ski pas. Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, zamišljeno je da jednom nedeljno na planini u okviru svake grupe boravi po 17 učenika i 3 nastavnika.

“Ski bus” će do kraja zimske sezone biti mobilan, te će, sem što učenike vodi do Kopaonika i promoviše planinski turizam i sport, biti na raspolaganju svim posetiocima Kopaonika koji žele da, u okviru jednodnevnog izleta, posete turističke znamenitosti Novog Pazara.

Sem o ovom projektu, na sastanku sa direktorima osnovnih škola, Školske uprave i Turističke organizacije prezentovana je i ideja o realizaciji besplatnog letnjeg kampa na Tari, pod nazivom “Đak generacije”. Grad i na ovaj način želi da nagradi najbolje učenike, koji su svojim školskim uspehom i rezultatima na takmičenjima na najbolji način promovisali Novi Pazar.

Tokom sastanka bilo je reči i o tekućim problemima u školama, te zajedničkim naporima da se ti problemi na najefikasniji način reše.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO