NOVI PAZAR: Nema opasnosti od poplava – bolje napajanje električnom energijom do kraja dana

NOVI PAZAR – Štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara sastao se danas kako bi u što hitnijem roku bili rešeni svi problemi prouzrokivani snežnim padavinama.

Usled vremenskih nepogoda, bez električne energije je, prema proceni ostalo 4500 ljudi u različitim naseljima. Kako je najavljeno 90% problema sa napajanjem električnom energijom trebalo bi da bude rešeno do kraja dana, a najkasnije do sutra očekuje se potpuna normalizacija u snabdevanju strujom. Vodostaj reka je povećan, ali nema oposnosti od poplava. Ekipe koje čine zaposleni u Odeljenju za vanredne situacije Gradske uprave i radnici nadležnih javnih preduzeća, konstantno su na terenu i prate razvoj situacije. Na konkretnim slučajevima preduzete su sve neophodne aktivnosti kako bi se otklonila eventualna šteta. Rukovodilac Odeljenja za vanredne sitaucija Ismail Dupljak kaže da nije bilo veće štete.

„Dobili smo pet prijava od građana i radnici nadležnih javnih preduzeća su išli na teren i otklanjali posledice obilnijih padavina. To su bili problemi sa izlivanjem fekalne i kišne kanalizacije i danas su ekipe radile na rešavanju istih. Neprohodan je bio i put Bele Vode-Muhovo – Svilanovo, gde je upućena mašina JP za uređenje građevinskog zemljišta, koja radi na račišćavanju tog puta. U kontaktu smo i sa sektorom za vanredne situacija MUP-a i svim nadležnim službama. Građani prijavljuju problem i u skladu sa našim nadležnostima odmah reagujemo, kako bi im izašli u susret. Rečna korita su primila veću količinu vode, obilazili smo teren juče ceo dan do kasno u noć i nije bilo ozbiljnijih posledica, niti izlivanja reka iz korita“, rekao je Dupljak.
On je dodao da je situacija na novopazarskim rekama stabilna urpkos povećanom vodostaju.

Iako se, prema rečima prognostičara ne očekuju obilnije padavine nadležne službe biće u pripravnosti, kaže Dupljak.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO