NOVI PAZAR: Nedelja mobilnosti obeležena u OŠ “Desanka Maksimović”

U Novom Pazaru nizom aktivnosti obeležava se Evropska nedelja mobilnosti sa temom “Bolja povezanost“ a pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije”. Predavanjima i šetnjom do rekreacinog centra, nedelja mobilnosti obeležena je i u OŠ”Desanka Maksimović”.

Radionica, gde je učenicima ukazano na značaj fizičke aktivnosti, zdravog života I bezbednosti u saobraćaju koji ne štete životnoj sredini održana je i u OŠ “Desanka Maksimović. Ispred Gradske uprave Novog Pazara Malića Plojović kaže da su sve aktivnosti u okviru nedelje mobilnosti do sada protekle uspešno. Plojović je posebno zadovoljna što su deca iskatzala interesovanje za ove teme, te da su aktivno učestvovala u svim aktivnostima.

Đaci su uživali u radionici, ali u šetnji od škole do rekreacionog centra.

Grad Novi Pazar je i ove godine učestvuje u realizaciji Evropske nedelje mobilnosti, manifestacije koja se održava od 16. do 22. septembra, a čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija. Manifestacija se realizuje uz podršku Stalne konferencija gradova i opština i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ima za cilj podsticanje nemotorizovanih vidova prevozau gradovima i promociju zdravih načina kretanja koja ne štete životnoj sredini

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO