NOVI PAZAR: Nastava u Medicinskoj školi od ponedeljka

NOVI PAZAR – Nastava u Medicinskoj školi ”Dva heroja” počinje od ponedeljka.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednica Skupštine grada Anela Halilović Šemsović sa saradnicima, obišli su školu kako bi se uverili da su se stekli uslovi za bezbedno izvođenje nastave u školi, koja je oko pola godine bila u funkciji privremene Covid bolnice.

U martu je učionički prostor prilagođavan potrebama Covid bolnice.

U učionicama su ponovo klupe i medicinska učila. Odrađena je sanacija i dezinfekcija prostorija, kako bi učenici ponovo mogli bezbedno da pohađaju nastavu u svojim prostorijama.

”U jednom trenutku se ukazala potreba da škola postane sasvim razložno, privremena bolnica. Na taj način smo izbegli transport pacijenata sa lakšom kliničkom slikom u Beograd i smatram da je to bilo sasvim opravdano u tom trenutku. Ono što sam danas, obilazeći radove sa čelnicima Gradske uprave primetila da je sanacija pod ingerencijom grada Novog Pazara uspešno završena, da je dezinfekcija u potpunosti odrađena
te da su stvoreni uslovi za neposredno izvođenje nastave u školi”, izjavila je predsednica Skupštine grada Anela Halilović Šemsović.

Da su se stekli svi uslovi za neposrednu nastavu potvrdila i direktorka Medicinske škole Šerifa Preljević, ističući da su u toku završni radovi na čišćenju prostorija, da će se na tome raditi i tokom vikenda.

”Preduzeli smo sve mere da nastava bezbedno počne od ponedeljka. Ostalo je da đaci i nastavnici ispoštuju sve ono što je preporuka Ministarstva prosvete”, izjavila je Preljević.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO