Naslovna Featured Istaknuto Novi Pazar – Mesto susreta

Novi Pazar – Mesto susreta

novi-pazar-–-mesto-susreta

NOVI PAZAR – Zahvaljujući Dijalog kafeu Novi Pazar je tokom prethodnog vikenda bio mesto susreta mladih iz tri grada, domaćin Karavanu Dijalog kafea iz Beograda i Novog Sada.

Mladi su najbolji ambasadori svojih sredina, pa samim tim i najbolji promoteri mira, saradnje i interkulturalnog dijaloga.

Cilj programa je međusobno upoznavanje i stvaranje osnova za razvoj institucionalne saradnje između omladinskih organizacija na nacionalnom nivou. Dijalog kafe je platforma za negovanje kulture dijaloga i demokratskih vrednosti ali i mehanizam kulturne i turističke promocije Novog Pazara.

Program Karavana obuhvatio je Svečani koktel povodom prijema gostiju, nacionalnu sesiju Dijalog kafe sesiji na temu roditeljstva i rodne ravnopravnosti, turistički obilazak grada u okviru kojeg su gosti posetili najznačajnije kulturno – istorijske spomenike: Altun Alem džamiju, crkvu Svetog Petra i manastir Sopoćani i otvoreni dijalog mladih.

Program Karavana Dijalog kafea podržava Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije a realizuje Grad Novi Pazar u saradnji sa Centrom Duga i Udruženjem za Ujedinjene nacije Srbije.

indeksonline.rs

Exit mobile version