Novi Pazar : Mahmutović: Nećemo stati dok ne sredimo ceo grad

Počelo je asfaltiranje platoa u naselju Svojbor. „Naš zadatak je da građanima obezbedimo normalan i bolji život“, rekao je  gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, koji je sa saradnicima obišao radove.

 

Naselje Svojbor decenijama je bilo sinonim za neuredjeni deo grada sa mnogo komunalnih problema.

Kada ove gradjevinske mašine odu sa  platoa na kome jee godinama  bilo blato i gde se prodavalo  sve i svašta, ovaj deo grada  dobiće sasvim drugačiji izgled.

Prethodno je u ovom delu grada izgrađen novi most, asfaltirano je nekoliko ulica,  a radovi se privode kraju I na sređivanju platoa, koji će promeniti sliku naselja Svojbor, a u blizini se radi i na sanaciji korita reke Jošanice. Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, koji je sa saradnicima obišao radove, rekao je da ovo nije poslednja investicija za ovo naselje.

“Završeni su radovi na svojborskom platou, danas se postavlja prvi sloj asfalta. Planiramo da ovaj deo grada sredimo i uredimo, jer su ovde blizu osnovne ,srednje škole, a i univerzitet, a naselje se nalazi u blizini centra grada.  Želja nam je da urbanizujemo ovo naselje. Kada završimo ovaj deo produžićemo ulicu sa leve strane Jošanice, a nastavićemo radove prema Svojboru, da se sredi nekoliko ulica. Radi se na još nekoliko lokacija u gradu, tako da dok traje građevinska sezona ćemo raditi. Nećemo stati  dok ne budemo sredili grad Novi Pazar kompletno, ono što ne stignemo sad uradićemo početkom naredne građevinske sezone. U planu  se da se urade i novi, veći projekti, tako da će cela 2015.godina biti radna u Novom Pazaru. Radi se na sanaciji korita reke Jošanice, a uskoro će početi da se radi i korito Raške. Sredstva za izvođenje ovih radova  obezbeđena su uz pomoć Vlade Republike Srbije.  Naš zadatak i naša uloga je da pomognemo da naši građani imaju normalan i bolji život”, rekao je Mahmutović.

Ovde će u blizini biti otvorena i jedan od trgovinskih lanaca nemačke firme LIDL, što će kako je najavio gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović značiti potpunu urbanizaciju naselja Svojbor.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO