Novi Pazar : ”Mače Pazarče” maskota MOSI igara

Maskota Međuopštinskih omladinskih sportskih igara u Novom Pazaru biće ”Mače Pazarče”.

Žiri u sastavu: Amra Hodžić Jejna, Denis Mavrić, Seadetin Mujezinović i Muhamed Đerlek Max, jednoglasno je doneo odluku da je, od svih prispelih radova, najbolje rešenje za vizuelni identitet MOSI igara, ponudio Fikret Hajdinović.

”Razlog jeste što je sam rad zadovoljioi grafičke standarde. Dizajnerski je dobro odrađen i korektno je odgovoreno na sve uslove i propozicije konkursa. Mislim da je osoba koja je odradila ovo, ja sad mogu reći da je to Fikret Hajdinović, naš sugrađanin, koji je inače jako dobar crtač, jako dobar umetnik, ilustrator, da je zaista kompletno odradio sve kako treba; da je bio kretavian, da je rešenje fantastično, jako prijemčivo, u neku ruku simpatično, i nadam se da će se i građanima Novog Pazara svideti”, kaže Amra Hodžić Jejna.

Na pitanje, šta je bilo presudno u odabiru pobedničkog rada, ona odgovara: ”Sam logotip je vrlo jednostavan, efektan. Odabir fonta, boje koje su se koristile lako su primenjive na svim materijalima i svom promotivnom materijalu. Sama maskota je simpatična – ističe Amra Hodžić Jejna – i na prvi pogled jako primamljiva, tako da su to bile neke stvari, koje su nas sve, kao članove žirija, oduševile. Tvrdim da nismo imali puno dvojbe oko svega toga”, ističe.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO