Naslovna Featured Istaknuto Novi Pazar krajem godine prestonica atletike, rekreacije i boksa

Novi Pazar krajem godine prestonica atletike, rekreacije i boksa

novi-pazar-krajem-godine-prestonica-atletike,-rekreacije-i-boksa

Novi Pazar će do kraja godine ugostiti brojne sportiste i sportske radnike iz zemlje i inostranstva. Atletska i bokserska dešavanja na najvišem nivou, kao i svojevrsna prezentacija rekreativnog sporta, dovešće u naš grad preko 600 gostiju.

Pazar će tokom poslednja dva meseca u 2022. biti domaćin Dana atletike u organizaciji Srpskog atletskog saveza, Dana rekreacije pod ingerencijom Asocijacije sport za sve Srbije, priprema bokserske selekcije Srbije i prestižne međunarodne Zlatne rukavice, gde se očekuje učešće oko 20 reprezentacija iz čitavog sveta.

“Kod nas se godišnje održi veliki broj sportskih manifestacija, raznih takmičenja i aktivnosti. U sve to, klubove i infrastrukturu ulažemo velika sredstva jer smatramo da je isplativo, pa nas granski savezi i druge institucije prepoznaju kao dobre domaćine. Biće još ulaganja u sport i povećanja efekta od sportskog turizma, koji je bitan segment te privredne delatnosti”, rekao je direktor gradske Ustanove za sport Emir Mehmedović.

Za razliku od prethodnih izdanja u Kragujevcu, ovogodišnji Dani atletike 26. i 27. novembra stižu u Novi Pazar.

“Između ostalog, biće nagrađeni najbolji po kategorijama u godini na izmaku, a tu ima takmičara i trenera Novog Pazara. Planirana je i skupština Srpskog atletskog saveza, kojom će predsedavati predsednik tog saveza Veselin Jevrosimović i gde je u prvom planu usvajanje strategije razvoja atletike do 2026. godine”, najavio je sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar i selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković.

Bokserski savez Srbije poverio je Novom Pazaru svetski priznatu Zlatnu rukavicu, od 30. novembra do 4. decembra.

“Pre toga, kod nas su zakazane i završne pripreme kompletne reprezentacije Srbije u boksu. Imamo i najave priprema bokserskih selekcija Turske i Ukrajine, ali videćemo da li će biti i realizovane. Nadamo se da hoće. Zlatna rukavica će sigurno biti zanimljiv i dobar turnir, sa preko 200 učesnika”, kazao je predsednik Bokserskog kluba Novi Pazar Saladin Koca.

M. Minić

Podeli

Exit mobile version