Novi Pazar: Komšije o tragedija dječaka (2) nakon pada sa trećeg sprata /VIDEO DŽENAZE/

Porodica iz Novog Pazara suočila se s nezamislivim gubitkom kada je njihov dvogodišnji sin nastradao nakon što je pao s terase trećeg sprata zgrade u ulici Stevana Nemanje. Komšije su u šoku i tuguju zajedno s roditeljima, ne pronalazeći riječi utjehe za ovaj težak trenutak.

“Svi smo potreseni. Molili smo se da maleni preživi, ali nažalost, povrede su bile preteške. Roditelji su skrhani, nismo ih vidjeli od jučer, a svi se nadamo da će imati snage da izdrže,” izjavila je jedna od komšinica porodice.

Prema riječima sagovornice, niko ne može kriviti roditelje jer se tragedija dogodila u trenucima kada se činilo da je sve pod kontrolom. Dodala je da djeca zahtijevaju nadzor 24 sata dnevno, ali je nemoguće predvidjeti svaki njihov korak.

“Sve se desilo u sekundi, to je očigledno. Djeca su radoznala, a roditelji vjerovatno nisu ni pomišljali da bi njihov sin mogao doći do terase sam. Sada je suvišno kriviti bilo koga,” kaže komšinica, naglašavajući da je važno da porodica sada dobije svu podršku i pomoć.

Majka se tuširala, otac zaspao na kauču

Majka dječaka je u trenutku nesreće bila u kupatilu, dok je otac, iscrpljen nakon posla, najvjerovatnije zaspao na kauču. Dječak se navodno igrao po stanu i, iskoristivši priliku, popeo se na sims prozora, odakle je pao na plato ispred zgrade.

Nesreća se dogodila oko 16 sati, a dječak je ubrzo nakon pada davao znakove života. Međutim, uprkos naporima ljekara, preminuo je nekoliko sati kasnije u bolnici.

Rođaci porodice opisuju trenutke prije tragedije kao sasvim uobičajene – dječak se igrao, a majka je iskoristila sunčano poslijepodne da sredi stan. Njegov otac, koji je došao s posla, zaspao je na kauču, ne sluteći kakva će se nesreća dogoditi.

“Prizor je bio zastrašujući. Roditelji su izletjeli iz zgrade u šoku, moleći Boga da im dijete preživi. Nažalost, maleni nije izdržao,” ispričao je rođak.

Komšije i prijatelji porodice su duboko pogođeni i u stanju šoka, pokušavajući da pronađu riječi utjehe u ovim teškim trenucima.

Dženaza održana na Velikom groblju u Novom Pazaru

Mališan je danas ukopan na Velikom groblju u Novom Pazaru, dok su prije toga bliski prijatelji i rodbina bili uz roditelje u njihovom domu. Ovaj tragičan događaj je potresao cijelu zajednicu, a istraga povodom nesreće je u toku, pri čemu se očekuje dodatno razjašnjenje okolnosti nakon izjava roditelja.

Roditelji su izgubili svoje prvo dijete, a zajednica je obećala da će biti uz njih u ovim teškim trenucima.

Redakcija Sandžak Danas apeluje na čitaoce da ne krive roditelje i da ne staju na muku, jer zaista je velika tuga pogodila roditelje sa ovom tragedijom. Sugrađani ne trebaju dodatno da im otežavaju, već da pruže podršku i saosjećanje. Pogledajte video dženaze ispod teksta.

@vecernjenovosti8 Tuga u Novom Pazaru: Sahranjeno dete koje je palo sa prozora i poginulo #novipazar #sahrana #dete ♬ original sound – Vecernjenovosti
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO