Novi Pazar je jedan od rijetkih gradova koji njeguje stari oblik umjetnisti VITRAŽ

Novi Pazar je jedan od rijetkih gradova u regiji koji njeguje stari oblik umjetnisti oblikovanja stakla. Vitraži i ogledala iz našeg ateljea krase mnoge znamenitosti u Srbiji i BiH, ali i brojne objekte kulture i ugostiteljstva kao što su hotel Vrbak itd…

Umjetnici iz ateljea u Novom Pazaru proizvode vitraž u klasičnim i modernim elementima te prilikom izrade paravana, lampi, plafonskih površina, prozora i vrata, uz pomoć prirodnog ili vještačkog osvetljenja, stvaraju vizuelni efekat koji daje pečat vašem domu.

Vitraž, kako kroz historiju, tako i danas, predstavlja prestiž u dizajnu enterijera. Zbog toga, prije nego što se odlučite da li treba uključiti vitraž u dizajn prostora, potrebno je da znate – šta zapravo vitraž jeste i da li će te prostor moći prilagoditi toj umetničkoj formi.
Vitraž je hiljadama godina stara tehnika koja staklene komadiće povezuje tako da čine sliku ili prikaz. Tokom historije, vitraži kao skupa i mukotrpna tehnika bili su vezivani najčešće za izgradnju javnih građevina od velike važnosti.
Tokom duge historije vitraža, najčešće su, pored porodica sa istančanim osjećajem za umjetnist, u ovom luksuzu uživali oni koji su zahvaljujući svom velikom bogatstvu mogli da ga priušte. To se počelo menjati tokom Art nuvoa, kada su cijene postale prihvatljivije. Međutim, iako pristupačniji, vitraž je i dalje ostao element za osobe sa stilom.
Umjetnici iz ateljea u Novom Pazaru proizvode vitraž u klasičnim i modernim elementima te prilikom izrade paravana, lampi, plafonskih površina, prozora i vrata, uz pomoć prirodnog ili vještačkog osvetljenja, stvaraju vizuelni efekat koji daje pečat vašem domu. Umetničke slike,oslikana  stakla ili vitraž, možete pogledati na ovom linku :

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO