Novi Pazar: Izgradnja fiskulturne sale u školi “Jovan Jovanović Zmaj” teče planiranom dinamikom

Radovi na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” intenzivirani su u vrijeme ljetnjeg raspusta, kako bi djeca nastavu pohađala u boljim uslovima u novoj školskoj godini. Cilj Gradske uprave je podjednak razvoj infrastrukture i stvaranje jednakih uslova za sve đake u gardskom i seoskom području, rekao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac nakon što je sa saradnicima obišao radove na izgradnji fiskulturne sale.

Dočekaće vrlo brzo i đaci Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” da se fizičko vaspitanje odvija u fiskulturnoj sali, dosta je bilo razgibavanja i igranja sa loptom u školskom dvorištu i učionici. Vrijednost ove investicije je oko 33 miliona dinara, radovi teku planiranom dinamikom i izvode se kvalitetno, što je i najvažnije.

Podsjetimo, renoviranjem Hale sportove, potpuno novu i savremenu fiskulturnu salu dobili su i đaci Osnovne škole “Vuk Karadžić”. Gradonačelnik Biševac naglašava da nema stajanja, tražiće se investitori da i veće seoske škole dobiju svoje fiskulturne sale, da djeca na seoskom području imaju jednake uslove za rad i obrazovanje kao i đaci u grdau.

Bolje uslove za rad imaće i nastavno osoblje, fiskulturna sala značiće predaniji rad sa svakim đakom podjednako.

Plan je da se prvi časovi fizičkog vaspitanja u fiskulturnoj sali čiju izgradnju finansira Ministarstvo prosvete, izvedu u oktobru dolazeće školske godine.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO