Naslovna Sandžak Novi Pazar Novi Pazar : Italijanska „Moda kampanja“ izvor prihoda za tri stotine...

Novi Pazar : Italijanska „Moda kampanja“ izvor prihoda za tri stotine novopazarskih porodica

Italijanska kompanija „Moda kampanja“ uposliće u Novom Pazaru u naredne tri godine tri stotine  radnika, dok će u prvoj etapi posao dobiti pedeset najkvalifikovanijih Novopazaraca iz oblasti tekstilne  industrije, saopšteno je na sastanku predstavika kompanije, Andjela Amiratija i gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića.

Sada već izvestan italijanski investitor uložiće u novopazarski kraj 3, 5 miliona eura, a pokretanje proizvodnje najavljeno je već za početak marta ove godine. U firmi čije je sedište u Napulju, prema  rečima gradonačelnika Mahmutovića, novopazarski kraj procenjen je kao najkompetentniji kada je reč o proizvodnji odevnih predmeta , te je nakon uvida u proizvodne potencijale, a nakon razgovora sa ministrom Rasimom Ljajićem i gradskim rukovodstvom „Moda kampanja „ odlučila da investira kod nas.

unnamed-(1)

„Mašine su već pripremljene , a uskoro počinje i proivodnja. Ono što raduje jeste da su i druge italijanske firme prema rečima našeg gosta zainteresovane da investiraju u ovaj kraj. Važno je da će i plate u fabrici  koja počinje sa radom biti dobre. Kao grad, izaći ćemo u susret ovoj i svim ostalim kompanijama jer nam je želja da za dobrobit građana oživimo domaću privredu“, kazao je Mahmutović.

Proizvodna linija kompanije podrazumeva izradu i distribuciju ženskih i muških pantalona od keper platna. Konačan proizvod će se, u koliko zadovolji standarde tržišta naći širom Evrope, čime će se , prema rečima gostiju iz Italije, steći uslovi za proširenje proizvodnih kapaciteta novopazarskog pogona u budućnosti.

„Kada je u Novom Pazaru reč, već sada je jasno da se radi o kompetentnim ljjudima, koji poznaju proces proizvodnje, poslovanja i sklapanja partnerskih odnosa sa okruženjem. Ako sve bude teklo po planu, na našu inicijativu u ovaj grad će za kratko vreme investirati i proizvođači lake konfekcije, naši direktni poslovni partneri iz Italije“, rekao je u ime „Moda kampanje“ Andjelo Amirati.

Foto : Senko Zupljanin

Exit mobile version