NOVI PAZAR GRAD VELIKOG SRCA: Umesto novogodišnjeg koncerta, novac za 648 dece

NOVI PAZAR – Gradsko veće Grada Novog Pazara usvojilo je na predlog gradonačelnika Nihata Biševca, odluku da i ove godine umesto za organizovanje novogodišnjeg dočeka, novac iz budžeta dodeli deci bez roditeljskog staranja, deci sa smetnjama u razvoju i samohranim roditeljima.

U odnosu na prethodnu godinu, kada je za 492 mališana istim povodom izdvojeno oko 2. 460 000 dinara, ove godine će novac dobiti 648 dece, za šta je Grad izdvojio ukupno 3. 855 000 dinara.

„Drago nam je što su, posmatrajući naš grad kao primer dobre prakse, odluku Novog Pazara da izdvaja sredstva za decu bez roditeljskog staranja, mališane sa smetnjama u razvoju kao i za podršku samohranim roditeljima, preuzeli i drugi gradovi u zemlji i regionu. Nema razloga da ove, ali i narednih godina ne nastavimo tradiciju koja našim sugrađanima u vreme praznika vraća osmeh na lice“, kazao je gradonačelnik Biševac, ističući da je izdvajanje novčanih sredstava pred kraj godine samo jedan vid podrške najranjivijim grupama.

Odlukom Gradskog veća iz marta ove godine, samohrani roditelji sa područja Novog Pazara ostvarili su dva puta godišnje pravo na su na novčanu pomoć u iznosu od po 8 000 dinara.

Prema zakonu, samohranim roditeljem smatra se lice koje se stara o detetu u slučaju kada je drugi roditelj preminuo, potpuno je i trajno lišen radne sposobnosti, sudskom odlukom je lišen slobode ili je nepoznat.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO